דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 331 גרם למנה\יחידה (8-10 מנות (תלוי בגודל המנה))

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
קציצות עוף ברוטב
  • 1 לערבב בקערה את כל מצרכי הקציצות עד לקבלת עיסה נוחה לעבודה (לא ללוש יותר מדי). להניח בצד למנוחה כרבע שעה.
  • 2 לחמם את השמן במחבת (ראו מידע נוסף בנוגע לכמות השמן), להכין מתערובת הקציצות כדורים בגודל ובצורה שאוהבים, לטבול את הקציצות בפירורי הלחם לציפוי מכל הכיוונים ולטגן מעט משני הצדדים. להוציא לנייר סופג.
  • 3 בינתיים בסיר שיכיל את כל הקציצות לטגן בשמן את הבצל, להוסיף את רסק העגבניות ושאר המצרכים ולהביא לרתיחה. להוסיף את כדורי הבשר ולסדר אותם בסיר. לנענע את הסיר על מנת שהרוטב יכסה את הקציצות. אם חסר - להוסיף מעט מים. בשום אופן לא לערבב עם כף כדי שהקציצות לא תתפרקנה. לבשל בסיר סגור על אש נמוכה למשך כ- 45 דקות. זהו - מתקבלת מנת קציצות עוף ברוטב אדום שמתאימות מאוד לארוחת הצהריים של הילדים אחרי בית הספר.
  • 4 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגיש את הקציצות עם אורז לבן, פירה או ספגטי.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בקציצות לאחר הטיגון. יש לטגן בכמות שמן לטיגון קציצות באופן רגיל. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.5% 16.9% 75% 7.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.2 (0.21 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב