1. להכניס לקערה: בשר טחון, חצי מכמות הבצל, חצי מכמויות המלח, הכמון, הבהרט, אבקת מרק העוף והחוויאג` (החצי השני ילך לסיר הבישול), ביצה ולאחד את החומרים עד לקבלת עיסה נוחה לעבודה - לא ללוש יותר מידי, להניח בצד ל- 15 דקות.
2. לחמם שמן במחבת, להכין כדורים בגודל ובצורה שאוהבים, לטבול בפירורי לחם ולטגן מעט משני הצדדים. להוציא לנייר סופג.
3. בינתיים בסיר שיכיל את כל הקציצות, לטגן את יתרת הבצל, להוסיף רסק עגבניות ומים ואת יתרת התבלינים ולהרתיח.
4. כשרותח, להוסיף את כדורי הבשר ולסדר אותם בסיר.
5. לנענע את הסיר על מנת שהרוטב יכסה את הקציצות. אם חסר, להוסיף מעט מים.
6. בשום אופן לא לערבב עם כף כדי שהקציצות לא יתפרקו.
7. לבשל בסיר סגור, על אש נמוכה כשלושת רבעי שעה לערך.
8. מומלץ להגיש עם אורז לבן, פירה או ספגטי.
שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.