דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 331 גרם למנה\יחידה (8-10 מנות (תלוי בגודל המנה))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לערבב בקערה את כל מצרכי הקציצות עד לקבלת עיסה נוחה לעבודה (לא ללוש יותר מדי). להניח בצד למנוחה כרבע שעה.
  • 2 לחמם את השמן במחבת (ראו מידע נוסף בנוגע לכמות השמן), להכין מתערובת הקציצות כדורים בגודל ובצורה שאוהבים, לטבול את הקציצות בפירורי הלחם לציפוי מכל הכיוונים ולטגן מעט משני הצדדים. להוציא לנייר סופג.
  • 3 בינתיים בסיר שיכיל את כל הקציצות לטגן בשמן את הבצל, להוסיף את רסק העגבניות ושאר המצרכים ולהביא לרתיחה. להוסיף את כדורי הבשר ולסדר אותם בסיר. לנענע את הסיר על מנת שהרוטב יכסה את הקציצות. אם חסר - להוסיף מעט מים. בשום אופן לא לערבב עם כף כדי שהקציצות לא תתפרקנה. לבשל בסיר סגור על אש נמוכה למשך כ- 45 דקות. זהו - מתקבלת מנת קציצות עוף ברוטב אדום שמתאימות מאוד לארוחת הצהריים של הילדים אחרי בית הספר.
  • 4 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגיש את הקציצות עם אורז לבן, פירה או ספגטי.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בקציצות לאחר הטיגון. יש לטגן בכמות שמן לטיגון קציצות באופן רגיל. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של בתיה דורון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)443134
חלבונים (גרם)66.41 20.06
פחמימות (גרם)72
מתוכן סוכרים (גרם)1.4 0.42
שומנים (גרם)14.94 4.51
מתוכם שומן רווי (גרם)2.68 0.81
כולסטרול (מ"ג)203.17 61.36
נתרן (מ"ג)648.43195.84
סיבים תזונתיים (גרם)0.46 0.14
מים (גרם)236.0971.3
ויטמין A (מק"ג)24.127.29
ויטמין B (מ"ג)21.566.51
ויטמין B1 (מ"ג)0.120.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.310.09
ויטמין B3 (מ"ג)18.95.71
ויטמין B5 (מ"ג)1.420.43
ויטמין B6 (מ"ג)0.80.24
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)14.464.37
ויטמין B12 (מק"ג)0.610.18
ויטמין C (מ"ג)1.960.59
ויטמין D (מק"ג)0.340.1
ויטמין E (מ"ג)0.690.21
ויטמין K (מק"ג)1.090.33
סידן (מ"ג)46.7614.12
ברזל (מ"ג)2.370.72
מגנזיום (מ"ג)59.4517.95
זרחן (מ"ג)394.86119.25
אבץ (מ"ג)2.290.69
אשלגן (מ"ג)484.07146.2
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.80.54
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.110.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.760.53
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)5.491.66
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)4.591.39

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.5% 16.9% 75% 7.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.2 (0.21 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?