דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

13 מנות/יחידות, 95 גרם למנה\יחידה (12-14 לחמניות שום)

  • הבצק
  • קמח לבן - 4 כוסות - סה"כ (620 גרם)
  • שמרים יבשים - כף (11 גרם)
  • חמאה - 40 גרם
    רכה (או 4 כפות שמן זית)
  • שמנת 9% - 1/2 גביע - סה"כ (100 מ"ל)
  • ביצה - Medium
  • סוכר - כפית גדושה (7 גרם)
  • דבש - כפית (9 גרם)
    כפית גדושה
  • מלח - 1/2 כף שטוחה
  • מים -  כוסות - סה"כ (300 מ"ל)
    מים פושרים
  • רוטב השום
  • שום -  שיניים
    2-3 שיניים - קצוצות או כתושות
  • שמן זית - 4.5 כפות - סה"כ (45 מ"ל)
    4-5 כפות
  • תערובת תיבול זעתר - 2 כפות שטוחות - סה"כ (16 גרם)
    עם שומשום - לפי הטעם
  • מלח גס - קורט
    לא חובה

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
לחמניות שום, שמן זית וזעתר
שילוב מופלא של שום, שמן זית וזעתר
  • 1 לשים את חומרי הבצק לבצק רך אך לא דביק (את המים מוסיפים בהדרגה ואת המלח לקראת הסוף).
  • 2 לאחר התפחה של כשעה מחלקים את הבצק ל- 12-14 כדורים, מכסים ומשהים כרבע שעה.
  • 3 יוצרים לחמניות מאורכות, מניחים על התבנית וחורצים אלכסונית בעזרת סכין. מכסים ומתפיחים כ- 20-30 דקות.
  • 4 מערבבים את השום בשמן הזית ומורחים על הלחמניות. מפזרים מעל את תערובת הזעתר (אפשר גם לערבב את הזעתר ברוטב השום ולמרוח).
  • 5 אופים בחום של 180 מעלות כרבע שעה עד הזהבה קלה (רצוי לא להשאיר יותר מדי בכדי לשמור על רכות הלחמניות).
  • 6 הרי לכם לחמניות שום נהדרות - בתיאבון חיוך

זמן ההכנה כולל את זמן התפחת הבצק. לפרווה אפשר ללוש את הבצק גם בלי השמנת ובמקום חמאה יש להוסיף 4 כפות שמן זית. במקרה כזה יש להוסיף מעט יותר מים פושרים בזמן הלישה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.1% 14.9% 12.6% 72.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.18 (0.18 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב