דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לחמניות שום, שמן זית וזעתר
לחמניות שום, שמן זית וזעתר
שילוב מופלא של שום, שמן זית וזעתר

מצרכים למתכון

13 מנות/יחידות, 95 גרם למנה\יחידה (12-14 לחמניות שום)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לשים את חומרי הבצק לבצק רך אך לא דביק (את המים מוסיפים בהדרגה ואת המלח לקראת הסוף).
  • 2 לאחר התפחה של כשעה מחלקים את הבצק ל- 12-14 כדורים, מכסים ומשהים כרבע שעה.
  • 3 יוצרים לחמניות מאורכות, מניחים על התבנית וחורצים אלכסונית בעזרת סכין. מכסים ומתפיחים כ- 20-30 דקות.
  • 4 מערבבים את השום בשמן הזית ומורחים על הלחמניות. מפזרים מעל את תערובת הזעתר (אפשר גם לערבב את הזעתר ברוטב השום ולמרוח).
  • 5 אופים בחום של 180 מעלות כרבע שעה עד הזהבה קלה (רצוי לא להשאיר יותר מדי בכדי לשמור על רכות הלחמניות).
  • 6 הרי לכם לחמניות שום נהדרות - בתיאבון חיוך

זמן ההכנה כולל את זמן התפחת הבצק. לפרווה אפשר ללוש את הבצק גם בלי השמנת ובמקום חמאה יש להוסיף 4 כפות שמן זית. במקרה כזה יש להוסיף מעט יותר מים פושרים בזמן הלישה.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)230243
חלבונים (גרם)6.16 6.49
פחמימות (גרם)3537
מתוכן סוכרים (גרם)1.14 1.2
שומנים (גרם)7.31 7.7
מתוכם שומן רווי (גרם)2.55 2.68
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)26.24 27.65
נתרן (מ"ג)332.27350.04
סיבים תזונתיים (גרם)0.03 0.03
מים (גרם)27.3628.82
ויטמין A (מק"ג)7.147.52
ויטמין B (מ"ג)0.140.15
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.02
ויטמין B3 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.080.08
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)2.152.27
ויטמין B12 (מק"ג)0.040.04
ויטמין C (מ"ג)0.420.45
ויטמין D (מק"ג)0.150.15
ויטמין E (מ"ג)0.050.05
ויטמין K (מק"ג)0.040.04
סידן (מ"ג)13.5214.25
ברזל (מ"ג)0.110.11
מגנזיום (מ"ג)1.121.18
זרחן (מ"ג)10.9211.51
אבץ (מ"ג)0.080.08
אשלגן (מ"ג)11.9812.62
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.090.09
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.070.08
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.160.17
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.150.16

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.1% 14.9% 12.6% 72.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
עוגת גזר עם אגוזים וצימוקים

עוגת גזר עם אגוזים וצימוקים

סלט כרוב ופיצוחים

סלט כרוב ופיצוחים

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! רוצים לנסות?

עוף בתנור ברוטב שילדים אוהבים

עוף בתנור ברוטב שילדים אוהבים

בקלאווה תפוחים

בקלאווה תפוחים

עוגת בצק עוגיות ללא גלוטן

עוגת בצק עוגיות ללא גלוטן

טחינה גולמית: הכוכבת של המטבח הישראלי

טחינה גולמית: הכוכבת של המטבח הישראלי

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה
תוכן שיווקי

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה

169 ₪