קובה מטוגנת במילוי בשר
הכנת הבצק:
1. לשטוף ולנקות את הבורגול. לאחר הניקיון להעביר לקערה גדולה ולהשרות עם המים הפושרים למשך 20 דקות.
2. להוסיף את הסולת, הקמח והתבלינים. להכניס למקרר ל- 15-30 דקות.
3. בינתיים מכינים את המילוי ומחכים שיתקרר בזמן שהבצק במקרר.
הכנת המילוי:
1. לקלות במחבת גדולה את הצנוברים ללא שמן ולשים אותם בצד.
2. באותה מחבת לחמם את השמן ולטגן את הבצל עד להזהבה, להוסיף ל- 5 שניות את השום ולערבב.
3. להוסיף את בשר הבקר הטחון ולפורר עם מזלג עד שמשנה את צבעו.
4. להוסיף את התבלינים והצנוברים לעוד 2 דקות, ולערבב כל הזמן.
5. להכין מהבצק 40-50 כדורים, למלא אותם במילוי ולסגור לצורה של קובה.
6. לטגן בשמן עמוק (ראו מידע נוסף) עד שהקובות מזהיבות היטב.
7. הרי לכם קובה נמוסיה ביתית - בתיאבון
כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בקובות לאחר הטיגון. יש להשתמש בשמן לטיגון עמוק. חשוב להשתמש בבהרט מיוחד לקובה.