דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

43 מנות/יחידות, 42 גרם למנה\יחידה (40-45 יחידות (תלוי בגודל))

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
בצק תפוחי אדמה ממולא ללא גלוטן
סמבוסק ללא גלוטן במגוון מילויים
  • 1 מגררים את תפוחי האדמה במגררת דקה.
  • 2 מוסיפים כחצי כוס קמח כרגיל (מתחילים רק עם כחצי כוס), קמח קונדיטור, שמן, ביצה, מלח, אבקת אפייה וחומץ, ולשים בידיים כמה דקות עד קבלת בצק רך ונעים לעבודה (מוסיפים קמח לפי הצורך).
  • 3 מערבבים כל מלית בכלי נפרד.
  • 4 מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים.
  • 5 מרדדים על נייר אפייה מקומח כל חלק לעלה דק, קורצים לעיגולים וממלאים במלית הרצויה.
  • 6 מניחים בתבנית אפייה במרווחים קטנים, מברישים חלמון טרוף עם מעט מים (או שמן זית) ואופים בתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות למשך כ- 30 דקות עד השחמה.
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן למלא בשלל מילויים כיד הדמיון - אני מילאתי חלק עם גבינות וחלק עם טונה. המאפים רכים לאחר האפייה ואפשר לקחת לטיול או לבית הספר.

הערך התזונתי לא כולל את העגבניות המגוררות. במקום הביצה והמים לציפוי ניתן להשתמש בשמן זית (כ- 1/4 כוס). את המאפים שנשארו מקפיאים עטופים היטב. ניתן להשתמש בתפוח אדמה ירושלמי. הבצק רך, נעים לעבודה, פרווה וטעים ביותר.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.5% 23.4% 30.5% 44.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.31 (0.32 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב