דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סמבוסק ללא גלוטן במגוון מילויים

מצרכים למתכון

43 מנות/יחידות, 42 גרם למנה\יחידה (40-45 יחידות (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מגררים את תפוחי האדמה במגררת דקה.
  • 2 מוסיפים כחצי כוס קמח כרגיל (מתחילים רק עם כחצי כוס), קמח קונדיטור, שמן, ביצה, מלח, אבקת אפייה וחומץ, ולשים בידיים כמה דקות עד קבלת בצק רך ונעים לעבודה (מוסיפים קמח לפי הצורך).
  • 3 מערבבים כל מלית בכלי נפרד.
  • 4 מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים.
  • 5 מרדדים על נייר אפייה מקומח כל חלק לעלה דק, קורצים לעיגולים וממלאים במלית הרצויה.
  • 6 מניחים בתבנית אפייה במרווחים קטנים, מברישים חלמון טרוף עם מעט מים (או שמן זית) ואופים בתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות למשך כ- 30 דקות עד השחמה.
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן למלא בשלל מילויים כיד הדמיון - אני מילאתי חלק עם גבינות וחלק עם טונה. המאפים רכים לאחר האפייה ואפשר לקחת לטיול או לבית הספר.

הערך התזונתי לא כולל את העגבניות המגוררות. במקום הביצה והמים לציפוי ניתן להשתמש בשמן זית (כ- 1/4 כוס). את המאפים שנשארו מקפיאים עטופים היטב. ניתן להשתמש בתפוח אדמה ירושלמי. הבצק רך, נעים לעבודה, פרווה וטעים ביותר.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של רות

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)72172
חלבונים (גרם)4.32 10.28
פחמימות (גרם)615
מתוכן סוכרים (גרם)0.19 0.45
שומנים (גרם)3.32 7.9
מתוכם שומן רווי (גרם)1.21 2.88
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)23.95 57.02
נתרן (מ"ג)240.67573.02
סיבים תזונתיים (גרם)0.21 0.51
מים (גרם)15.3436.52
ויטמין A (מק"ג)14.9835.67
ויטמין B (מ"ג)0.390.92
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.040.08
ויטמין B3 (מ"ג)0.160.39
ויטמין B5 (מ"ג)0.130.31
ויטמין B6 (מ"ג)0.040.1
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)3.528.37
ויטמין B12 (מק"ג)0.140.34
ויטמין C (מ"ג)0.872.08
ויטמין D (מק"ג)0.090.21
ויטמין E (מ"ג)0.050.13
ויטמין K (מק"ג)0.370.87
סידן (מ"ג)38.0290.51
ברזל (מ"ג)0.130.3
מגנזיום (מ"ג)3.789
זרחן (מ"ג)29.1969.5
אבץ (מ"ג)0.220.52
אשלגן (מ"ג)48.3114.99
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.120.28
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.05
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.090.2
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.471.12
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.420.99

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.5% 23.4% 30.5% 44.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.31 (0.32 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?