דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 374 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    קצוץ
  • שמן קנולה - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    לטיגון
  • קמח לבן - 2 כפות שטוחות - סה"כ (24 גרם)
    לקימוח הבשר
  • צלעות בקר - 800 גרם
    חתוכות לקוביות
  • שום - 2 שיניים
    קצוץ
  • פפריקה - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • תפוח אדמה - 6 יחידות בינוניות - סה"כ (1.01 ק"ג)
    חתוכים לקוביות
  • שמיר - 1/2 צרור - סה"כ (40 גרם)
    קצוץ
  • עצמות בקר - לפי הצורך
  • מים - לפי הצורך

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
צלי בקר עם תפוחי אדמה ושמיר
צלי מצלעות בקר ותפוחי אדמה
  • 1 לטגן את הבצל הקצוץ בשמן בסיר לחץ, לקמח את קוביות הבשר ולהוסיף לסיר.
  • 2 להוסיף את השום, לאדות עוד כ- 2-3 דקות ולהוסיף מים עד לכיסוי הבשר.
  • 3 לתבל בתבלינים, לסגור את סיר הלחץ ולבשל כשעה.
  • 4 לאחר שהסיר התקרר מעט לפתוח אותו ולהוסיף את קוביות תפוחי האדמה.
  • 5 לתקן תיבול ולהעביר לאש קטנה מכוסה במכסה רגיל. לאחר כ- 40-50 דקות לפזר מעל שמיר קצוץ ולבשל עוד כ- 15 דקות.
  • 6 לפני ההגשה אפשר לפזר מעט שמיר טרי.
  • 7 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את עצמות הבקר. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. אני מבשלת את הבשר בסיר לחץ - מקצר את זמן הבישול.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.3% 33.2% 28.2% 35.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.52 (0.55 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב