דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

30 מנות/יחידות, 33 גרם למנה\יחידה (כ- 30 אוזני המן)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
אוזני המן
אוזני המן של פורים
  • הכנת המילוי:
  • 1 מרתיחים בסיר את חלב, 20 גרם חמאה, סוכר ודבש.
  • 2 מנמיכים את האש, מוסיפים את הפרג ומערבבים.
  • 3 מוסיפים את פירורי הביסקוויט והאגוזים הקצוצים ומכבים את האש.
  • 4 מוסיפים את קליפת הלימון המגורדת (כפית), מערבבים ומצננים.
  • הכנת המתכון:
  • 1 מערבלים 200 גרם חמאה ואבקת סוכר עם וו גיטרה במהירות איטית עד למרקם קרמי, מוסיפים את החלמונים, תוכן מקל הוניל וקליפת התפוז ומערבלים עוד כחצי דקה.
  • 2 בקערה נפרדת מנפים ומערבבים את הקמח ואבקת האפייה, מוסיפים אותם למיקסר וממשיכים לערבל עד לקבלת בצק אחיד.
  • 3 עושים מהבצק "נקניק", עוטפים בניילון נצמד ושמים במקרר לשעה.
  • 4 מחממים תנור ל- 170 מעלות.
  • 5 מרדדים עלה לעובי 3 מ"מ, קורצים עיגולים וממלאים.
  • 6 יוצרים צורה של אוזן המן, מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור למשך כ- 15 דקות, עד ששולי העוגיות זהובים והעוגייה עדיין בהירה.
  • 7 מצננים וזורים אבקת סוכר (לא חובה).
טיפ למתכון
לאוזני המן "זברה" - על נייר אפייה מקומח קלות מרדדים כל אחד מהבצקים בנפרד (שחור ולבן) לעלה בעובי חצי ס"מ. מברישים במים ומניחים בצק על בצק, מגלגלים יחד לרולדה ומהדקים. חותכים לפרוסות דקות ומחברים את הפרוסות יחד לבצק "זברה". מרדדים מעט, קורצים לעיגולים, ממלאים, יוצרים צורת אוזן המן ואופים כרגיל.

לבצק שוקולד - מחליפים 3 כפות קמח ב- 3 כפות אבקת קקאו מנופה. אפשר לגוון עם המילויים (נוטלה, ממרח תמרים וכו`), תלוי מה אתם אוהבים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2% 33.8% 8.1% 56.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.53 (0.54 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב