דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

30 מנות/יחידות, 76 גרם למנה\יחידה (15 עם צימוקים + 15 עם שוקולד מריר)

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
לחמניות ממולאות בשוקולד וצימוקים
לחמניות ביתיות טעימות וממולאות בהפתעות
  • 1 בקערה לנפות את הקמח, להוסיף את השמרים ולערבב. להוסיף את המים (בהדרגה), השמן והביצה, ולערבב. להוסיף את הסוכר והמלח, וללוש לבצק נעים ורך. לחלק את הבצק לשני כדורים שווים ולשים בקערה בנפרד. קערה אחת לכסות בניילון נצמד, ולקערה השנייה להוסיף את הצימוקים, לערבב, ללוש עוד כדקה ולכסות בניילון נצמד לשעה וחצי.
  • 2 להוריד את נפח הבצק, ללוש כדקה ולתת לנוח כ- 15 דקות על תבנית עם נייר אפייה משומן.
  • 3 לחלק את הבצק לכדורים שווים (מכל קערה כ- 15 כדורים, סה"כ 30), וללוש כל כדור בתוספת קמח על שולחן עבודה.
  • 4 לפתוח כל כדור לצורת פיתה, להניח קוביה של שוקולד מריר או צימוקים ולסגור לצורת לחמניה עגולה. להניח על התבנית המשומנת כשהסגירה כלפי מטה, ולכסות בניילון כדי שלא יידבק. להניח את הלחמניות על תבנית למנוחה של שעה ואפילו יותר. אפשר גם למרוח ביצה טרופה מעל הלחמניות (לא חובה).
  • 5 לחמם תנור מראש לחום של 200 מעלות, להנמיך מיד לאחר כניסת הלחמניות לחום של 180 מעלות ולאפות במשך כ- 30-40 דקות. לאכול חם היישר מהתנור!
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מי שאוהב יכול לפזר גם שומשום.

יש אפשרות להקפיא, לאחר יומיים-שלושה להכניס לטוסטר, לחמם ולהתענג.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.3% 11.5% 9.3% 78.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.13 (0.13 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב