דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 187 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
דושפרה: כיסוני בשר במרק צח
מתכון מסורתי מהמטבח הקווקאזי
  • הכנת הכיסונים:
  • 1 מכניסים את הקמח, המלח ו- 80% מהמים למיקסר ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד (בודקים את מצב הוספת הנוזלים ומוסיפים בהדרגה לפי הצורך). נותנים לבצק מנוחה של כ- 20 דקות.
  • 2 מערבבים היטב את כל מצרכי המילוי יחד.
  • 3 מרדדים את הבצק לעובי של כ- 4 מ"מ וקורצים עיגולים.
  • 4 מניחים את המילוי על העיגולים, יוצרים צורה של חצי ירח ומהדקים את הקצוות (הסגירה שאני עשיתי לכיסונים היא סגירה מסורתית של העדה הקווקזית, אי אפשר להסביר אותה בכתב ולכן רשמתי הסבר לסגירה חלופית).
  • 5 מניחים את הכיסונים על תבנית מקומחת קלות במרחק של 4 מ"מ אחד מהשני כדי שלא יידבקו ושומרים במקפיא.
  • הכנת המרק:
  • 1 מרתיחים מים בסיר.
  • 2 מטגנים את פרוסות שיני השום בשמן עד להזהבה.
  • 3 כשהמים רותחים, מוסיפים פנימה את המלח ואת שיני השום המטוגנים יחד עם השמן בו טוגן.
  • 4 מוסיפים פנימה את הכיסונים ומבשלים עד שהם מוכנים (הכיסונים מוכנים כשהם צפים). מתקבלת מנת דושפרה קווקזית מושלמת.
  • 5 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.4% 7.5% 29.5% 62.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.08 (0.08 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב