דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מתכון מסורתי מהמטבח הקווקאזי

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 187 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • הכנת הכיסונים:
  • 1 מכניסים את הקמח, המלח ו- 80% מהמים למיקסר ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד (בודקים את מצב הוספת הנוזלים ומוסיפים בהדרגה לפי הצורך). נותנים לבצק מנוחה של כ- 20 דקות.
  • 2 מערבבים היטב את כל מצרכי המילוי יחד.
  • 3 מרדדים את הבצק לעובי של כ- 4 מ"מ וקורצים עיגולים.
  • 4 מניחים את המילוי על העיגולים, יוצרים צורה של חצי ירח ומהדקים את הקצוות (הסגירה שאני עשיתי לכיסונים היא סגירה מסורתית של העדה הקווקזית, אי אפשר להסביר אותה בכתב ולכן רשמתי הסבר לסגירה חלופית).
  • 5 מניחים את הכיסונים על תבנית מקומחת קלות במרחק של 4 מ"מ אחד מהשני כדי שלא יידבקו ושומרים במקפיא.
  • הכנת המרק:
  • 1 מרתיחים מים בסיר.
  • 2 מטגנים את פרוסות שיני השום בשמן עד להזהבה.
  • 3 כשהמים רותחים, מוסיפים פנימה את המלח ואת שיני השום המטוגנים יחד עם השמן בו טוגן.
  • 4 מוסיפים פנימה את הכיסונים ומבשלים עד שהם מוכנים (הכיסונים מוכנים כשהם צפים). מתקבלת מנת דושפרה קווקזית מושלמת.
  • 5 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של עמליה פפו

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)370198
חלבונים (גרם)24.82 13.3
פחמימות (גרם)5328
מתוכן סוכרים (גרם)0.49 0.26
שומנים (גרם)6.33 3.39
מתוכם שומן רווי (גרם)2.09 1.12
כולסטרול (מ"ג)50.67 27.15
נתרן (מ"ג)770.79413.07
סיבים תזונתיים (גרם)0.36 0.19
מים (גרם)89.8648.16
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)94.82
ויטמין B (מ"ג)5.112.74
ויטמין B1 (מ"ג)0.050.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.130.07
ויטמין B3 (מ"ג)4.052.17
ויטמין B5 (מ"ג)0.490.26
ויטמין B6 (מ"ג)0.380.2
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)7.794.17
ויטמין B12 (מק"ג)1.650.88
ויטמין C (מ"ג)3.351.8
ויטמין E (מ"ג)0.310.17
ויטמין K (מק"ג)8.544.57
סידן (מ"ג)22.6612.14
ברזל (מ"ג)2.11.12
מגנזיום (מ"ג)18.499.91
זרחן (מ"ג)152.3681.65
אבץ (מ"ג)4.42.36
אשלגן (מ"ג)288.79154.76
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.030.01
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.020.01
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.4% 7.5% 29.5% 62.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.08 (0.08 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?