דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
- פרסומת -

קווקאזי

בקווקז, חבל ארץ הררי הנמצא באיזור רוסיה וגיאורגיה, חיו יהודים רבים שיש האומרים הגיעו למקום מפרס (איראן). יהודי קווקז הושפעו גם מהאיזור הגיאוגרפי ולכן המטבח הקווקזי הושפע בהתאם מהמטבח הרוסי, הגיאורגי, הארמני ועוד. המטבח הקווקזי עושה שימוש רב במאכלי בשר בקר ובתבלינים. כמו כן, ניתן למצוא במטבח הקווקזי מעדנים ומטעמים שונים כמו מאפי בצק מעולים כמו הפרשקי והגוצ`ירגי. יש לציין כי במאפי הבצק עושים שימוש רב במרגרינה, שידועה בכך שאינה תורמת במיוחד לבריאות שלנו. האוכל הקווקזי הינו עשיר בקלוריות, אך קשה מאוד לעמוד בפני המטעמים שהוא מציע. מאכלים קווקזיים נפוצים נוספים הם הדושפרא (כיסוני בשר במרק), הדורמה (עלי גפן ממולאים בשר) והירפגי (כרוב ממולא בשר).