דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 447 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 שלב זה מיועד לחבריי מהעדה הקווקזית שמחזיקים בבית "עלו" (שזיף ענבי מיובש המעניק את הטעם החמוץ והמיוחד של הממולאים האלו):
  • א. מבשלים "עלו" עם 2.5 כוסות מים עד שנותר בסיר מעט מאוד מים.
  • ב. מורידים מהאש ומועכים עם מועך של פירה.
  • ג. מעבירים את מה שמעכנו למסננת ומתחילים למעוך אותו עם כף עד שנותר במסננת רק הקליפות וגלעיני ה"עלו".
  • 2 מוציאים את השורש של הכרוב ושמים אותו בסיר עמוק מספיק כדי להכיל את כל הכרוב, ממלאים מים עד גובה הכרוב, מכסים בצלחת כבדה כדי שהכרוב לא יצוף בזמן הבישול ושמים את המכסה.
  • 3 מבשלים על אש גבוהה, כשהמים מבעבעים, מורידים לאש נמוכה ומבשלים במשך כ- 20-25 דקות.
  • 4 מערבבים בקערה את כל מצרכי המילוי.
  • 5 מפרידים את עלי הכרוב, לוקחים כדור מתערובת הבשר והאורז וממנו יוצרים צורת אליפסה, מניחים את הבשר במרכז עלה הכרוב, עוטפים את הבשר ומהדקים. מסדרים את הממולאים בסיר, אחד על השני.
  • 6 הכנת הרוטב: מרתיחים את המים, מערבבים בפנים את רסק העגבניות + רסק ה"עלו" (או רכז הרימונים), המלח והפלפל השחור, ומניחים שוב צלחת כבדה על כדורי הבשר. אם לא תשימו את הצלחת על כדורי הבשר - מעטפת הכרוב תיפתח ואז הכל עלול להתפרק!
  • 7 מבשלים על אש נמוכה למשך כשעה וחצי.
  • 8 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. ניתן להוסיף "עלו" (נועד לחבריי מהעדה הקווקזית שמחזיקים בבית "עלו" - אותו לא ניתן למצוא בארץ) במקום רכז הרימונים.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של עמליה פפו

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)37684
חלבונים (גרם)35.08 7.85
פחמימות (גרם)153
מתוכן סוכרים (גרם)4.74 1.06
שומנים (גרם)19.53 4.37
מתוכם שומן רווי (גרם)7.37 1.65
כולסטרול (מ"ג)112.5 25.16
נתרן (מ"ג)1,201268.5
סיבים תזונתיים (גרם)3.21 0.72
מים (גרם)364.5281.51
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)22.555.04
ויטמין B (מ"ג)9.442.11
ויטמין B1 (מ"ג)0.150.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.290.06
ויטמין B3 (מ"ג)7.161.6
ויטמין B5 (מ"ג)1.110.25
ויטמין B6 (מ"ג)0.660.15
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)59.2813.26
ויטמין B12 (מק"ג)3.30.74
ויטמין C (מ"ג)55.4112.39
ויטמין E (מ"ג)0.890.2
ויטמין K (מק"ג)171.3538.32
סידן (מ"ג)103.1623.07
ברזל (מ"ג)3.680.82
מגנזיום (מ"ג)52.3711.71
זרחן (מ"ג)302.5167.65
אבץ (מ"ג)8.241.84
אשלגן (מ"ג)730.15163.28
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.050.01
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.030.01
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.050.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.030.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.4% 26.8% 48.2% 20.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.39 (0.42 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה