דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 447 גרם למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
יפרגי - כרוב ממולא בשר
  • 1 שלב זה מיועד לחבריי מהעדה הקווקזית שמחזיקים בבית "עלו" (שזיף ענבי מיובש המעניק את הטעם החמוץ והמיוחד של הממולאים האלו):
  • א. מבשלים "עלו" עם 2.5 כוסות מים עד שנותר בסיר מעט מאוד מים.
  • ב. מורידים מהאש ומועכים עם מועך של פירה.
  • ג. מעבירים את מה שמעכנו למסננת ומתחילים למעוך אותו עם כף עד שנותר במסננת רק הקליפות וגלעיני ה"עלו".
  • 2 מוציאים את השורש של הכרוב ושמים אותו בסיר עמוק מספיק כדי להכיל את כל הכרוב, ממלאים מים עד גובה הכרוב, מכסים בצלחת כבדה כדי שהכרוב לא יצוף בזמן הבישול ושמים את המכסה.
  • 3 מבשלים על אש גבוהה, כשהמים מבעבעים, מורידים לאש נמוכה ומבשלים במשך כ- 20-25 דקות.
  • 4 מערבבים בקערה את כל מצרכי המילוי.
  • 5 מפרידים את עלי הכרוב, לוקחים כדור מתערובת הבשר והאורז וממנו יוצרים צורת אליפסה, מניחים את הבשר במרכז עלה הכרוב, עוטפים את הבשר ומהדקים. מסדרים את הממולאים בסיר, אחד על השני.
  • 6 הכנת הרוטב: מרתיחים את המים, מערבבים בפנים את רסק העגבניות + רסק ה"עלו" (או רכז הרימונים), המלח והפלפל השחור, ומניחים שוב צלחת כבדה על כדורי הבשר. אם לא תשימו את הצלחת על כדורי הבשר - מעטפת הכרוב תיפתח ואז הכל עלול להתפרק!
  • 7 מבשלים על אש נמוכה למשך כשעה וחצי.
  • 8 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. ניתן להוסיף "עלו" (נועד לחבריי מהעדה הקווקזית שמחזיקים בבית "עלו" - אותו לא ניתן למצוא בארץ) במקום רכז הרימונים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.4% 26.8% 48.2% 20.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.39 (0.42 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב