דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 1.35 ק"ג למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מרתיחים 5 ליטר מים בסיר (10 כוסות מים), כשהמים מבעבעים מוסיפים את כף המלח וכפית הפלפל ומכניסים פנימה את העוף החתוך.
  • 2 חותכים את הכרוב דק (אני השתמשתי במתכון בכרוב לבן), קולפים את התפו"א וחותכים אותם לרבעים.
  • 3 עם כף מוציאים מהסיר את הקצף שנוצר על פני המים ומכניסים פנימה את הכרוב והתפו"א שחתכנו ומנמיכים מעט את האש.
  • 4 קוצצים את הבצל ומטגנים עם כף השמן על אש בינונית עד להזהבה, אחרי הזהבה מוסיפים את רסק העגבניות, הפטרוזיליה, הכוסברה, השמיר וחצי כוס המים. מערבבים היטב.
  • 5 בודקים אם יש עוד קצף על פני המים בסיר ומוציאים אותו שוב עם כף.
  • 6 מכניסים פנימה את תערובת הבצל.
  • 7 נותנים למרק להתבשל עוד כ- 20 דקות.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. מקורו של הבורשט הוא באוקראינה. ישנם סוגים שונים של בורשט וזהו הנוסח שנפוץ במטבח הקווקזי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של עמליה פפו

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)45934
חלבונים (גרם)50.52 3.76
פחמימות (גרם)343
מתוכן סוכרים (גרם)7.66 0.57
שומנים (גרם)13.35 0.99
מתוכם שומן רווי (גרם)3.26 0.24
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010
כולסטרול (מ"ג)138.33 10.28
נתרן (מ"ג)1,30697.11
סיבים תזונתיים (גרם)6.36 0.47
מים (גרם)1,23691.85
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)119.188.86
ויטמין B (מ"ג)16.11.2
ויטמין B1 (מ"ג)0.30.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.420.03
ויטמין B3 (מ"ג)12.20.91
ויטמין B5 (מ"ג)2.040.15
ויטמין B6 (מ"ג)1.050.08
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)85.666.37
ויטמין B12 (מק"ג)0.370.03
ויטמין C (מ"ג)73.65.47
ויטמין E (מ"ג)1.180.09
ויטמין K (מק"ג)248.7218.49
סידן (מ"ג)156.2711.62
ברזל (מ"ג)4.470.33
מגנזיום (מ"ג)99.447.39
זרחן (מ"ג)359.0726.69
אבץ (מ"ג)4.290.32
אשלגן (מ"ג)1,14885.37
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.940.14
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.260.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.580.12
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)3.670.27
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)3.220.24

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.1% 12.8% 48.3% 32.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.16 (0.17 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.