דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
גיילו מהמטבח הקווקזי

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 254 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מרתיחים מים בסיר, לאחר רתיחה מכניסים בפנים את התרד ונותנים לו בישול של 5-7 דקות. אחרי הבישול שופכים למסננת להוצאת כל הנוזלים.
  • 2 בינתיים מטגנים בצל על אש קטנה עד להזהבה עדינה מאד.
  • 3 שוטפים את הכוסברה והשמיר, קוצצים דק.
  • 4 בשלב זה: התרד מבושל ומסונן, הכוסברה והשמיר קצוצים והבצל מטוגן. מעבירים הכל ביחד לסיר, מתבלים במלח ופלפל, 3 כפות שמן זית, חצי כוס מים. משאירים על אש קטנה, מכסים עם המכסה ונותנים לו בישול כ-15 עד שהכל מתכווץ.
  • 5 מפרידים את החלבונים והחלמונים של הביצים לקערות נפרדות, טורפים גם את החלמונים וגם את החלבונים.
  • 6 מעבירים את תערובת התרד למחבת ומשטחים יפה, יוצקים קודם את החלבונים על התרד עד לכיסוי מלא, מיד אחר-כך יוצקים את החלמונים.
  • 7 משאירים על אש בינונית (לא גדולה שהירק לא יישרף בתחתית המחבת), מכסים ונותנים לו בישול כ-5 דקות או עד שהביצים מוכנות.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של עמליה פפו

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)15762
חלבונים (גרם)10.58 4.16
פחמימות (גרם)104
מתוכן סוכרים (גרם)2.5 0.98
שומנים (גרם)9.55 3.76
מתוכם שומן רווי (גרם)2.2 0.87
כולסטרול (מ"ג)205.46 80.8
נתרן (מ"ג)670.59263.72
סיבים תזונתיים (גרם)3.9 1.53
מים (גרם)219.6686.38
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)691.95272.12
ויטמין B (מ"ג)3.731.47
ויטמין B1 (מ"ג)0.160.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.530.21
ויטמין B3 (מ"ג)1.380.54
ויטמין B5 (מ"ג)1.010.4
ויטמין B6 (מ"ג)0.380.15
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)269.06105.81
ויטמין B12 (מק"ג)0.630.25
ויטמין C (מ"ג)54.7721.54
ויטמין D (מק"ג)0.430.17
ויטמין E (מ"ג)3.051.2
ויטמין K (מק"ג)549.85216.23
סידן (מ"ג)193.4676.08
ברזל (מ"ג)5.522.17
מגנזיום (מ"ג)106.2641.79
זרחן (מ"ג)176.869.53
אבץ (מ"ג)1.430.56
אשלגן (מ"ג)946.92372.38
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.860.34
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.160.06
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.620.24
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)2.10.82
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.930.76

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
11.5% 28.3% 31.3% 28.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.47 (0.58 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.