דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 254 גרם למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
גיילו - תבשיל תרד
גיילו מהמטבח הקווקזי
  • 1 מרתיחים מים בסיר, לאחר רתיחה מכניסים בפנים את התרד ונותנים לו בישול של 5-7 דקות. אחרי הבישול שופכים למסננת להוצאת כל הנוזלים.
  • 2 בינתיים מטגנים בצל על אש קטנה עד להזהבה עדינה מאד.
  • 3 שוטפים את הכוסברה והשמיר, קוצצים דק.
  • 4 בשלב זה: התרד מבושל ומסונן, הכוסברה והשמיר קצוצים והבצל מטוגן. מעבירים הכל ביחד לסיר, מתבלים במלח ופלפל, 3 כפות שמן זית, חצי כוס מים. משאירים על אש קטנה, מכסים עם המכסה ונותנים לו בישול כ-15 עד שהכל מתכווץ.
  • 5 מפרידים את החלבונים והחלמונים של הביצים לקערות נפרדות, טורפים גם את החלמונים וגם את החלבונים.
  • 6 מעבירים את תערובת התרד למחבת ומשטחים יפה, יוצקים קודם את החלבונים על התרד עד לכיסוי מלא, מיד אחר-כך יוצקים את החלמונים.
  • 7 משאירים על אש בינונית (לא גדולה שהירק לא יישרף בתחתית המחבת), מכסים ונותנים לו בישול כ-5 דקות או עד שהביצים מוכנות.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
11.5% 28.3% 31.3% 28.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.47 (0.58 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב