מצרכים למתכון
16 מנות/יחידות, 99 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
אופן הכנת המתכון
- קינוחיםסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- בערך שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
עוגת התפוזים הטעימה ביותר שתאכלו בפסח
- 1 להפריד את הביצים. להקציף את החלבונים עם הסוכר וסוכר הוניל עד לקבלת קצף לבן אבל לא נוקשה (שיישאר רך).
- 2 להנמיך את מהירות ההקצפה למהירות הכי נמוכה, להוסיף את החלמונים ולהמשיך להקציף כ- 10 שניות נוספות.
- 3 להוסיף בזרם דק, בהדרגה ולפי הסדר את השמן, מיץ התפוזים, גרידת התפוז, הקמחים, הקוקוס ואבקת האפייה.
- 4 להעביר אל תבנית 24 או 26 משומנת ועליה לפזר מעט קוקוס. לשפוך את הבלילה לתבנית וליישר עם מרית.
- 5 להכניס לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות למשך 50 דקות (לבדוק עם קיסם: אם יוצא רטוב להמשיך באפייה, אם יבש להוציא מהתנור).
- 6 שימו לב: האפייה עם הקמחים של פסח יותר ארוכה מאפייה רגילה ולכן הזמן מתארך.
- 7 הכנת סירופ התפוזים: להרתיח על הגז את מצרכי הסירופ ולבחוש עד שהסוכר נמס. להנמיך את האש ללהבה הכי קטנה ומדי פעם לבחוש (משך הבחישה כ- 2-3 דקות).
- 8 כשהעוגה מתקררת מעט לשפוך מעליה את הסירופ מכל הכיוונים לספיגה.
- 9 לסיום לאחר שמרטיבים את העוגה לפזר מיד קוקוס (על מנת שיידבק היטב לעוגה).
- 10 בהצלחה ובתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
ציוד נדרש: תבנית 24 או 26.
שימו לב: מידות המצרכים הם בכוס שתייה חמה חד פעמית.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
2.1% |
27.7% |
6.1% |
64.1% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2025, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב