דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת התפוזים הטעימה ביותר שתאכלו בפסח

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 99 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 להפריד את הביצים. להקציף את החלבונים עם הסוכר וסוכר הוניל עד לקבלת קצף לבן אבל לא נוקשה (שיישאר רך).
  • 2 להנמיך את מהירות ההקצפה למהירות הכי נמוכה, להוסיף את החלמונים ולהמשיך להקציף כ- 10 שניות נוספות.
  • 3 להוסיף בזרם דק, בהדרגה ולפי הסדר את השמן, מיץ התפוזים, גרידת התפוז, הקמחים, הקוקוס ואבקת האפייה.
  • 4 להעביר אל תבנית 24 או 26 משומנת ועליה לפזר מעט קוקוס. לשפוך את הבלילה לתבנית וליישר עם מרית.
  • 5 להכניס לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות למשך 50 דקות (לבדוק עם קיסם: אם יוצא רטוב להמשיך באפייה, אם יבש להוציא מהתנור).
  • 6 שימו לב: האפייה עם הקמחים של פסח יותר ארוכה מאפייה רגילה ולכן הזמן מתארך.
  • 7 הכנת סירופ התפוזים: להרתיח על הגז את מצרכי הסירופ ולבחוש עד שהסוכר נמס. להנמיך את האש ללהבה הכי קטנה ומדי פעם לבחוש (משך הבחישה כ- 2-3 דקות).
  • 8 כשהעוגה מתקררת מעט לשפוך מעליה את הסירופ מכל הכיוונים לספיגה.
  • 9 לסיום לאחר שמרטיבים את העוגה לפזר מיד קוקוס (על מנת שיידבק היטב לעוגה).
  • 10 בהצלחה ובתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית 24 או 26.

שימו לב: מידות המצרכים הם בכוס שתייה חמה חד פעמית.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אתי משה-חביב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)321322
חלבונים (גרם)3.74 3.77
פחמימות (גרם)3939
מתוכן סוכרים (גרם)19.95 20.06
שומנים (גרם)16.97 17.07
מתוכם שומן רווי (גרם)5.5 5.53
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)63.24 63.6
נתרן (מ"ג)96.2996.84
סיבים תזונתיים (גרם)1.31 1.32
מים (גרם)36.4436.64
ויטמין A (מק"ג)27.7527.91
ויטמין B (מ"ג)1.921.93
ויטמין B1 (מ"ג)0.10.1
ויטמין B2 (מ"ג)0.180.18
ויטמין B3 (מ"ג)1.21.21
ויטמין B5 (מ"ג)0.280.28
ויטמין B6 (מ"ג)0.150.15
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)9.119.16
ויטמין B12 (מק"ג)0.150.15
ויטמין C (מ"ג)4.194.21
ויטמין D (מק"ג)0.350.35
ויטמין E (מ"ג)0.180.19
ויטמין K (מק"ג)0.050.05
סידן (מ"ג)10.8710.93
ברזל (מ"ג)0.330.33
מגנזיום (מ"ג)2.882.89
זרחן (מ"ג)34.7134.91
אבץ (מ"ג)0.230.23
אשלגן (מ"ג)34.8835.08
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.330.33
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.260.27
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.620.63
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.580.58

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.1% 27.7% 6.1% 64.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.39 (0.41 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה