דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

13 מנות/יחידות, 220 גרם למנה\יחידה (13 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת אננס
  • שלב א` - עוגת לייקח:
  • 1 מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • 2 עם וו גיטרה מערבלים 200 גרם חמאה ו-200 גרם סוכר עד לתערובת חלקה, מוסיפים 4 חלמונים בהדרגה, כל פעם חלמון אחד, עד לתערובת חלקה.
  • 3 מנפים קמח (2 כוסות + כף), אבקת אפייה (שקית) וסוכר וניל (שקית) בקערה נפרדת ומערבבים.
  • מוסיפים את תערובת הקמח והשמנת החמוצה (250 מ"ל) לסירוגין לתוך תערובת החלמונים ב-2-3 פעמים, מוסיפים את חצי גרידת הלימון.
  • 4 מקציפים חלבונים (מ-4 ביצים) עם 100 גרם סוכר עד לקצף יציב.
  • 5 עושים השוואת מרקמים: מקפלים שליש מכמות הקצף לתערובת הקמח ומחזירים הכל ל2/3 הקצף הנותר ומקפלים בעדינות.
  • 6 אופים כ-30 דקות עד שקיסם יוצא יבש.
  • 7 מוציאים מהתנור ומצננים.
  • שלב ב` - פטיסייר אננס:
  • 1 מרתיחים בסיר 240 מ"ל מיץ אננס (10 מ"ל שומרים בצד) וסוכר (20 גרם).
  • 2 בקערה נפרדת טורפים 3 חלמונים, 10 מ"ל מיץ והקורנפלור לתערובת חלקה. מעבירים למסננת להוצאת גושים.
  • 3 כשהמיץ מגיע לסף רתיחה, מנמיכים את האש. מוזגים את תערובת החלמונים אל תוך המיץ בהדרגה ובאיטיות תוך כדי ערבוב עד שנוצר קרם סמיך.
  • 4 מעבירים למיקסר עם וו גיטרה במהירות איטית, מוסיפים את החמאה (25 גרם) ומערבלים עד לצינון מלא (אם לא תקפידו על שלב הצינון במיקסר, הפטיסייר יקבל קרום ויהפוך לגושים).
  • 5 מקציפים שמנת מתוקה ועושים השוואת מרקמים - מקפלים 1/3 מרסק האננס (4 פרוסות אננס טחונות בבלנדר) לקצפת ומחזירים הכל חזרה לרסק ומקפלים שוב.
  • מקפלים 1/3 מהקצפת לפטיסייר אננס ומחזירים הכל חזרה לקצפת ומקפלים שוב.
  • שלב ג` - לרולדה דקורטיבית:
  • 1 מכינים הכל לפי אופן ההכנה של עוגת הלייקח.
  • 2 אחרי שעיסת החלמונים מוכנה (2 חלמונים), מחלקים אותה ל-2 קערות, קערה אחת משאירים לבן ולקערה השנייה מוסיפים את אבקת הקקאו וממשיכים כרגיל עם אופן ההכנה.
  • 3 לעיצוב: אם יש לכם את המשטח סיליקון הדקורטיבי - תשתמשו בה. אם אין לכם, פשוט תהיו יצירתיים ותעצבו מה שתרצו.
  • 4 אופים כ-10-15 דקות.
  • ההרכבה:
  • 1 מיישרים את העוגה וחוצים אותה לשניים.
  • 2 מורחים קרם אננס בנדיבות על שכבה אחת ומניחים עליה את השכבה השנייה.
  • 3 מורחים שכבה דקה של הקרם בדפנות העוגה ועל פני העוגה.
  • 4 חותכים את הרולדה הדקורטיבית בהתאמה לגובה העוגה ומדביקים לדפנות.
  • 5 מסדרים את פרוסות האננס(6 פרוסות) על פני העוגה ויוצקים את הנפאז`.

ציוד נדרש: תבנית בקוטר 24 ס"מ.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.1% 25.9% 7.3% 66.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.35 (0.35 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב