דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

13 מנות/יחידות, 220 גרם למנה\יחידה (13 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • שלב א` - עוגת לייקח:
  • 1 מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • 2 עם וו גיטרה מערבלים 200 גרם חמאה ו-200 גרם סוכר עד לתערובת חלקה, מוסיפים 4 חלמונים בהדרגה, כל פעם חלמון אחד, עד לתערובת חלקה.
  • 3 מנפים קמח (2 כוסות + כף), אבקת אפייה (שקית) וסוכר וניל (שקית) בקערה נפרדת ומערבבים.
  • מוסיפים את תערובת הקמח והשמנת החמוצה (250 מ"ל) לסירוגין לתוך תערובת החלמונים ב-2-3 פעמים, מוסיפים את חצי גרידת הלימון.
  • 4 מקציפים חלבונים (מ-4 ביצים) עם 100 גרם סוכר עד לקצף יציב.
  • 5 עושים השוואת מרקמים: מקפלים שליש מכמות הקצף לתערובת הקמח ומחזירים הכל ל2/3 הקצף הנותר ומקפלים בעדינות.
  • 6 אופים כ-30 דקות עד שקיסם יוצא יבש.
  • 7 מוציאים מהתנור ומצננים.
  • שלב ב` - פטיסייר אננס:
  • 1 מרתיחים בסיר 240 מ"ל מיץ אננס (10 מ"ל שומרים בצד) וסוכר (20 גרם).
  • 2 בקערה נפרדת טורפים 3 חלמונים, 10 מ"ל מיץ והקורנפלור לתערובת חלקה. מעבירים למסננת להוצאת גושים.
  • 3 כשהמיץ מגיע לסף רתיחה, מנמיכים את האש. מוזגים את תערובת החלמונים אל תוך המיץ בהדרגה ובאיטיות תוך כדי ערבוב עד שנוצר קרם סמיך.
  • 4 מעבירים למיקסר עם וו גיטרה במהירות איטית, מוסיפים את החמאה (25 גרם) ומערבלים עד לצינון מלא (אם לא תקפידו על שלב הצינון במיקסר, הפטיסייר יקבל קרום ויהפוך לגושים).
  • 5 מקציפים שמנת מתוקה ועושים השוואת מרקמים - מקפלים 1/3 מרסק האננס (4 פרוסות אננס טחונות בבלנדר) לקצפת ומחזירים הכל חזרה לרסק ומקפלים שוב.
  • מקפלים 1/3 מהקצפת לפטיסייר אננס ומחזירים הכל חזרה לקצפת ומקפלים שוב.
  • שלב ג` - לרולדה דקורטיבית:
  • 1 מכינים הכל לפי אופן ההכנה של עוגת הלייקח.
  • 2 אחרי שעיסת החלמונים מוכנה (2 חלמונים), מחלקים אותה ל-2 קערות, קערה אחת משאירים לבן ולקערה השנייה מוסיפים את אבקת הקקאו וממשיכים כרגיל עם אופן ההכנה.
  • 3 לעיצוב: אם יש לכם את המשטח סיליקון הדקורטיבי - תשתמשו בה. אם אין לכם, פשוט תהיו יצירתיים ותעצבו מה שתרצו.
  • 4 אופים כ-10-15 דקות.
  • ההרכבה:
  • 1 מיישרים את העוגה וחוצים אותה לשניים.
  • 2 מורחים קרם אננס בנדיבות על שכבה אחת ומניחים עליה את השכבה השנייה.
  • 3 מורחים שכבה דקה של הקרם בדפנות העוגה ועל פני העוגה.
  • 4 חותכים את הרולדה הדקורטיבית בהתאמה לגובה העוגה ומדביקים לדפנות.
  • 5 מסדרים את פרוסות האננס(6 פרוסות) על פני העוגה ויוצקים את הנפאז`.

ציוד נדרש: תבנית בקוטר 24 ס"מ.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של עמליה פפו

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)652297
חלבונים (גרם)9.11 4.14
פחמימות (גרם)8338
מתוכן סוכרים (גרם)43.33 19.72
שומנים (גרם)32.23 14.67
מתוכם שומן רווי (גרם)16.06 7.31
כולסטרול (מ"ג)241.04 109.68
נתרן (מ"ג)243.69110.88
סיבים תזונתיים (גרם)0.14 0.06
מים (גרם)24.3611.08
ויטמין A (מק"ג)47.5221.62
ויטמין B (מ"ג)0.710.32
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.160.07
ויטמין B3 (מ"ג)0.030.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.420.19
ויטמין B6 (מ"ג)0.050.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)19.158.71
ויטמין B12 (מק"ג)0.260.12
ויטמין C (מ"ג)1.340.61
ויטמין D (מק"ג)0.330.15
ויטמין E (מ"ג)0.330.15
ויטמין K (מק"ג)0.090.04
סידן (מ"ג)52.4823.88
ברזל (מ"ג)0.380.17
מגנזיום (מ"ג)3.551.62
זרחן (מ"ג)54.0624.6
אבץ (מ"ג)0.310.14
אשלגן (מ"ג)53.1724.19
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.530.24
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.440.2
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.470.67
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.340.61

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.1% 25.9% 7.3% 66.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.