דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 183 גרם למנה\יחידה (6-7 מנות)

  • הדגים
  • סלמון - 1 ק"ג
    6-7 חתיכות פילה סלמון
  • להשריית הדגים
  • מיץ לימון - יחידה (30 מ"ל)
  • מים - לפי הצורך
  • המרינדה
  • רוטב צ`ילי מתוק - 1/4 כוס - סה"כ (71 גרם)
  • שמן זית - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
  • סילאן - 1/4 כוס - סה"כ (86 גרם)
    קצת פחות
  • שום - 3 שיניים
    פרוסות
  • רוזמרין - 3 גבעולים - סה"כ (6 גרם)
    ענפי רוזמרין קצוצים
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    גרוס - לפי הטעם

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
סלמון בסילאן וצ`ילי מתוק
פילה דג סלמון למנה הראשונה
  • 1 להשרות את פילה הסלמון במים ומיץ הלימון למשך כחצי שעה.
  • 2 לחמם מראש את התנור לחום של 180 מעלות.
  • 3 לטבול את פילה הסלמון במרינדה (אפשר גם להשרות כחצי שעה במרינדה - לא חובה) ולהניח בתבנית.
  • 4 את שאר המרינדה לשפוך מעל הדגים.
  • 5 לאפות את הדג בתנור כ- 20-30 דקות עד שמוכן.
  • 6 בתיאבון חיוך

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.5% 34.8% 43.3% 21.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.54 (0.54 נטו)
©FoodsDictionary 2025, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב