דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 263 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • תפוח אדמה - 1 ק"ג
    תפוח אדמה לבן
  • קמח לבן - 1/4 אריזת נייר - סה"כ (250 גרם)
  • מלח - כפית שטוחה
    מלח דק
  • שמן זית - כפית (5 מ"ל)
    או שמן כמהין
  • חלמון ביצה - 2 יחידות - סה"כ (36 גרם)
  • מלח - כף שטוחה
    לבישול הניוקי
  • מים - לפי הצורך
    לבישול הניוקי

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
ניוקי תפוח אדמה ביתי
לא ידעתם איך להכין ניוקי ביתי? עכשיו אתם יודעים!
  • 1 מחממים את התנור לחום של 180 מעלות ואופים את תפוחי האדמה בשלמותם עם הקליפה למשך כ- 45-50 דקות, עד להתרככות תפוחי האדמה (מומלץ לבדוק בעזרת מזלג. מומלץ מאוד לבשל את תפוחי האדמה בתבנית מרופדת במלח גס - זה עוזר לייבוש תפוחי האדמה בזמן האפייה).
  • 2 לאחר שתפוחי האדמה מוכנים מוציאים מהתנור ומחכים שיתקררו היטב.
  • 3 חותכים כל תפוח אדמה לשניים ובעזרת כף מוציאים את פנים תפוחי האדמה אל תוך קערה.
  • 4 מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב עד ליצירת "בצק".
  • 5 מניחים לבצק לנוח כשעה במקרר.
  • 6 יוצרים מהבצק כדורים ומהם יוצרים בעזרת סכין צינורות ניוקי של כ- 2 ס"מ.
  • 7 מרתיחים סיר גדול עם מים ומלח, ומבשלים את הניוקי כ- 2-3 דקות עד שהם צפים (חשוב שהמים יהיו רותחים). הרי לכם ניוקי תפוח אדמה פשוט מושלם.
  • 8 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם אפייה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.9% 3.8% 10.9% 81.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.04 (0.04 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב