דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לא ידעתם איך להכין ניוקי ביתי? עכשיו אתם יודעים!

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 263 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • תפוח אדמה - 1 ק"ג
    תפוח אדמה לבן
  • קמח לבן - 1/4 אריזת נייר - סה"כ (250 גרם)
  • מלח - כפית שטוחה
    מלח דק
  • שמן זית - כפית (5 מ"ל)
    או שמן כמהין
  • חלמון ביצה - 2 יחידות - סה"כ (36 גרם)
  • מלח - כף שטוחה
    לבישול הניוקי
  • מים - לפי הצורך
    לבישול הניוקי
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מחממים את התנור לחום של 180 מעלות ואופים את תפוחי האדמה בשלמותם עם הקליפה למשך כ- 45-50 דקות, עד להתרככות תפוחי האדמה (מומלץ לבדוק בעזרת מזלג. מומלץ מאוד לבשל את תפוחי האדמה בתבנית מרופדת במלח גס - זה עוזר לייבוש תפוחי האדמה בזמן האפייה).
  • 2 לאחר שתפוחי האדמה מוכנים מוציאים מהתנור ומחכים שיתקררו היטב.
  • 3 חותכים כל תפוח אדמה לשניים ובעזרת כף מוציאים את פנים תפוחי האדמה אל תוך קערה.
  • 4 מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב עד ליצירת "בצק".
  • 5 מניחים לבצק לנוח כשעה במקרר.
  • 6 יוצרים מהבצק כדורים ומהם יוצרים בעזרת סכין צינורות ניוקי של כ- 2 ס"מ.
  • 7 מרתיחים סיר גדול עם מים ומלח, ומבשלים את הניוקי כ- 2-3 דקות עד שהם צפים (חשוב שהמים יהיו רותחים). הרי לכם ניוקי תפוח אדמה פשוט מושלם.
  • 8 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם אפייה.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שלום

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)368140
חלבונים (גרם)10.06 3.82
פחמימות (גרם)7529
מתוכן סוכרים (גרם)1.74 0.66
שומנים (גרם)3.53 1.34
מתוכם שומן רווי (גרם)0.88 0.33
כולסטרול (מ"ג)78.12 29.66
נתרן (מ"ג)2,037773.3
סיבים תזונתיים (גרם)3.6 1.37
מים (גרם)158.6860.24
ויטמין A (מק"ג)27.4310.41
ויטמין B (מ"ג)4.741.8
ויטמין B1 (מ"ג)0.210.08
ויטמין B2 (מ"ג)0.080.03
ויטמין B3 (מ"ג)2.631
ויטמין B5 (מ"ג)1.230.47
ויטמין B6 (מ"ג)0.560.21
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)28.5110.82
ויטמין B12 (מק"ג)0.140.05
ויטמין C (מ"ג)14.85.62
ויטמין D (מק"ג)0.390.15
ויטמין E (מ"ג)0.210.08
ויטמין K (מק"ג)4.251.61
סידן (מ"ג)26.5410.07
ברזל (מ"ג)0.830.32
מגנזיום (מ"ג)40.4115.34
זרחן (מ"ג)108.0841.03
אבץ (מ"ג)0.710.27
אשלגן (מ"ג)664.26252.19
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.390.15
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.320.12
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.850.32
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.770.29

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.9% 3.8% 10.9% 81.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.04 (0.04 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה