דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 744 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • כרוב אדום - 3 יחידה קטנה - סה"כ (3.56 ק"ג)
  • תפוח עץ ללא קליפה - 2 יחידה בינונית - סה"כ (340 גרם)
    חצי כוס קוביות תפוחי עץ
  • סוכר - 2 כף שטוחה - סה"כ (30 גרם)
    לפי הטעם
  • קינמון - כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • הל - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • ציפורן טחון - 1/8 כפית שטוחה
    שמינית כפית - לפי הטעם
  • בשר בקר טחון - 500 גרם
  • בהרט -  כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • שמיר - כף-קצוץ (9 גרם)
    קצוץ דק
  • פפריקה - כף שטוחה
    לפי הטעם
  • מלח - קורט
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - קורט
    לפי הטעם
  • שמן זית - כף (10 מ"ל)
    לזילוף מעל
  • ציר מרק ירקות צלול - 2 כוסות
  • מי מלח להשריית הכרובים - לפי הצורך

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
כרוב אדום ממולא בשר ותפוחי עץ מקורמלים
כרוב במילוי מפתיע
  • 1 לשים את הכרובים להשריה במי מלח ל- 20 דקות.
  • 2 בינתיים באותו זמן לבשל את קוביות תפוחי העץ במשך כ- 20 דקות ביחד עם הקינמון, ההל והציפורן עד שתפוח העץ יתקרמל.
  • 3 להוציא בסכין חדה את הליבה של הכרובים.
  • 4 לערבב את הבשר הטחון עם הבהרט, השמיר והפפריקה.
  • 5 לדחוס לתוך חלל הכרובים במרכז את תערובת הבשר ולשים מעל 3 כפות של תפוחי העץ שבושלו.
  • 6 לשים את הכרובים בשקיות קוקי בעמידה, למלא שליש בציר הירקות ולאפות במשך 45 דקות.
  • 7 להוציא את הכרובים הממולאים משקיות הקוקי, לתת מנוחה של כ- 10 דקות, לחצות לשניים בעזרת סכין חדה ולבזוק מעל מעט מלח ופלפל שחור גרוס.
  • 8 להגיש עם נוזלי הציר ומעט שמן זית מעל, ולקשט בפטרוזיליה קצוצה טרייה.
  • 9 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את מי המלח להשריית הכרובים וציר מרק הירקות.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
15.6% 6.9% 28.5% 49%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב