דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

40 מנות/יחידות, 34 גרם למנה\יחידה

  • הבצק
  • חמאה - 300 גרם
    200 גרם לבצק, 100 גרם למילוי
  • קמח לבן -  כוסות - סה"כ (388 גרם)
    מנופה
  • סוכר - כוס (179 גרם)
    חצי כוס לבצק, חצי כוס למילוי
  • חלב - 3/4 כוס רגילה - סה"כ (225 מ"ל)
    רבע כוס לבצק, חצי כוס למילוי
  • חלמון ביצה - 2 יחידות - סה"כ (36 גרם)
  • מלח - קורט
  • המילוי
  • דבש - 2 כפות - סה"כ (44 גרם)
  • פרג - 2 אריזות ניילון - סה"כ (200 גרם)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים היטב בידיים בלבד, לא יותר מחמש דקות, עד שמתקבל כדור בצק.
  • 2 מעבירים את כדור הבצק לנייר אפייה מקומח, יוצרים צורה מלבנית, עוטפים בנייר האפייה ומקררים כ- 3 שעות במקרר.
  • 3 לאחר הקירור מוציאים את הבצק, מרדדים על גבי נייר אפייה מקומח - קורצים עיגולים בעזרת כוס קטנה ומניחים חצי כפית מילוי במרכז.
  • 4 סוגרים בצורת משולש (אוזן) עם פתח קטן באמצע דרכו מציץ המילוי.
  • 5 אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 10 דקות עד להזהבה קלה.
  • המילוי:
  • 1 מבשלים כעשר דקות על אש נמוכה תוך ערבוב מתמיד את 200 גרם הפרג, חצי כוס הסוכר, 2 כפות הדבש, חצי כוס החלב ו- 100 גרם החמאה.
  • 2 מצננים היטב וממלאים.
טיפ למתכון
במקום החמאה - ניתן להוסיף מחמאה חתוכה לקוביות קטנות של 1 ס"מ על 1 ס"מ. ניתן להמיר 1/2 כוס קמח לבן בקמח מלא. במקום 1/4 כוס חלב - 1/4 כוס מים או 1/4 כוס מיץ תפוזים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.1% 35% 8.8% 54.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.56 (0.58 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב