דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
אוזני המן פרג לפורים, צילום: dreamstime

מצרכים למתכון

40 מנות/יחידות, 33 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל אוזני ההמן)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 בקערה גדולה מערבבים היטב את כל מרכיבי הבצק בידיים בלבד, לא יותר מ- 5 דקות, עד שמתקבל כדור בצק.
  • 2 מעבירים את כדור הבצק לנייר אפייה מקומח, יוצרים צורה מלבנית, עוטפים בנייר האפייה ומקררים כ- 3 שעות במקרר.
  • 3 מבשלים במשך כ- 10 דקות על אש נמוכה תוך ערבוב מתמיד את כל מרכיבי המילוי ומצננים היטב.
  • 4 לאחר הקירור מוציאים את הבצק, מרדדים על גבי נייר אפייה מקומח - קורצים עיגולים בעזרת כוס קטנה ומניחים 1/2 כפית מהמילוי במרכז.
  • 5 סוגרים בצורת משולש (אוזן) עם פתח קטן באמצע דרכו מציץ המילוי.
  • 6 אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כ- 10 דקות או עד להזהבה קלה.
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
במקום החמאה - ניתן להוסיף מחמאה חתוכה לקוביות קטנות של 1 ס"מ על 1 ס"מ. ניתן להמיר 1/2 כוס קמח לבן בקמח מלא. במקום 1/4 כוס חלב - 1/4 כוס מים או 1/4 כוס מיץ תפוזים.
עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות שרון קונפורטי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)145435
חלבונים (גרם)2.22 6.68
פחמימות (גרם)1443
מתוכן סוכרים (גרם)5.38 16.2
שומנים (גרם)9.07 27.31
מתוכם שומן רווי (גרם)4.47 13.45
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.220.65
כולסטרול (מ"ג)29.74 89.5
נתרן (מ"ג)23.2669.99
סיבים תזונתיים (גרם)0.55 1.66
מים (גרם)0.661.99
ויטמין A (מק"ג)3.4310.32
ויטמין B (מ"ג)41.580.13
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)0.010.02
ויטמין B3 (מ"ג)00
ויטמין B5 (מ"ג)0.030.08
ויטמין B6 (מ"ג)00.01
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)1.344.02
ויטמין B12 (מק"ג)0.020.05
ויטמין C (מ"ג)0.010.02
ויטמין D (מק"ג)0.020.07
ויטמין E (מ"ג)0.020.07
ויטמין K (מק"ג)0.010.02
סידן (מ"ג)54.53164.13
ברזל (מ"ג)0.030.09
מגנזיום (מ"ג)0.070.2
זרחן (מ"ג)3.5510.7
אבץ (מ"ג)0.020.07
אשלגן (מ"ג)1.654.96
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.040.11
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.030.1
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.110.32
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.10.29

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.1% 35% 8.5% 54.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.56 (0.58 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.