דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

40 מנות/יחידות, 34 גרם למנה\יחידה

  • הבצק
  • חמאה - 300 גרם
    200 גרם לבצק, 100 גרם למילוי
  • קמח לבן -  כוסות
    מנופה
  • סוכר - כוס
    חצי כוס לבצק, חצי כוס למילוי
  • חלב - 3/4 כוס רגילה
    רבע כוס לבצק, חצי כוס למילוי
  • חלמון ביצה - 2 יחידות - סה"כ (36 גרם)
  • מלח - קורט
  • המילוי
  • דבש - 2 כפות - סה"כ (44 גרם)
  • פרג - 2 אריזות ניילון - סה"כ (200 גרם)
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים היטב בידיים בלבד, לא יותר מחמש דקות, עד שמתקבל כדור בצק.
  • 2 מעבירים את כדור הבצק לנייר אפייה מקומח, יוצרים צורה מלבנית, עוטפים בנייר האפייה ומקררים כ- 3 שעות במקרר.
  • 3 לאחר הקירור מוציאים את הבצק, מרדדים על גבי נייר אפייה מקומח - קורצים עיגולים בעזרת כוס קטנה ומניחים חצי כפית מילוי במרכז.
  • 4 סוגרים בצורת משולש (אוזן) עם פתח קטן באמצע דרכו מציץ המילוי.
  • 5 אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 10 דקות עד להזהבה קלה.
  • המילוי:
  • 1 מבשלים כעשר דקות על אש נמוכה תוך ערבוב מתמיד את 200 גרם הפרג, חצי כוס הסוכר, 2 כפות הדבש, חצי כוס החלב ו- 100 גרם החמאה.
  • 2 מצננים היטב וממלאים.
טיפ למתכון
במקום החמאה - ניתן להוסיף מחמאה חתוכה לקוביות קטנות של 1 ס"מ על 1 ס"מ. ניתן להמיר 1/2 כוס קמח לבן בקמח מלא. במקום 1/4 כוס חלב - 1/4 כוס מים או 1/4 כוס מיץ תפוזים.
עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות שרון קונפורטי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)144419
חלבונים (גרם)2.28 6.64
פחמימות (גרם)1441
מתוכן סוכרים (גרם)5.38 15.67
שומנים (גרם)9.12 26.54
מתוכם שומן רווי (גרם)4.39 12.78
כולסטרול (מ"ג)27.74 80.75
נתרן (מ"ג)24.0469.99
סיבים תזונתיים (גרם)0.55 1.61
מים (גרם)2.015.84
ויטמין A (מק"ג)54.73159.33
ויטמין B (מ"ג)56.360.16
ויטמין B1 (מ"ג)00.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.010.02
ויטמין B3 (מ"ג)00.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.040.1
ויטמין B6 (מ"ג)00.01
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)1.564.54
ויטמין B12 (מק"ג)0.030.09
ויטמין C (מ"ג)0.010.02
ויטמין D (מק"ג)0.020.07
ויטמין E (מ"ג)0.20.57
ויטמין K (מק"ג)0.531.55
סידן (מ"ג)57.46167.27
ברזל (מ"ג)0.030.09
מגנזיום (מ"ג)0.220.63
זרחן (מ"ג)5.3515.59
אבץ (מ"ג)0.030.09
אשלגן (מ"ג)3.4510.03
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.270.77
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.07
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.240.69
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.684.9
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.594.64

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.1% 35% 8.8% 54.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.56 (0.58 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.