דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 97 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת שיש ביתית
עוגת שיש - העוגה הטעימה והקלה ביותר
  • 1 לחמם את התנור מראש לחום של 180 מעלות.
  • 2 להפריד את הביצים לחלבונים וחלמונים (ביצים בטמפרטורת החדר).
  • 3 להקציף את החלבונים עם 3/4 כוס סוכר (להתחיל בחלבונים ולאחר כדקה להוסיף את הסוכר לאט לאט עד לקצף יציב אך לא שבור).
  • 4 בקערה שנייה לערבב את החלמונים עם 1/4 כוס סוכר, סוכר וניל, שמן וגרידת תפוז, לערבב היטב (אין צורך במיקסר), להוסיף את הקמח (לנפות קודם לכן), להמשיך לערבב, להוסיף את מיץ התפוזים ולערבב עד לאיחוד.
  • 5 להוסיף את בלילת החלבונים המוקצפים לחלמונים ב- 3 פעמים (שליש, שליש ושליש) בצורת עטיפה (על מנת לא לשבור את האווריריות).
  • 6 להוציא 1/4 מכמות הבלילה ולשים בצד. את יתרת הבלילה לשפוך אל תוך תבנית פלא.
  • 7 להמיס על אש קטנה את השוקולד המריר, הנוטלה והמים עד לעיסה חלקה, להוסיף ל- 1/4 מתערובת העוגה ששמרנו בצד, להוסיף לתבנית ולשחק עם קיסם ארוך או עם מזלג עד שנוצרת צורת שיש.
  • 8 לאפות במשך כ- 45 דקות (תלוי בתנור). לבדוק עם קיסם שייצא לא יבש ולא רטוב (משהו באמצע).
  • 9 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית פלא.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.2% 29.2% 10.8% 59.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.41 (0.41 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב