דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת שיש ביתית
עוגת שיש ביתית
עוגת שיש ביתית
עוגת שיש - העוגה הטעימה והקלה ביותר

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 97 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לחמם את התנור מראש לחום של 180 מעלות.
  • 2 להפריד את הביצים לחלבונים וחלמונים (ביצים בטמפרטורת החדר).
  • 3 להקציף את החלבונים עם 3/4 כוס סוכר (להתחיל בחלבונים ולאחר כדקה להוסיף את הסוכר לאט לאט עד לקצף יציב אך לא שבור).
  • 4 בקערה שנייה לערבב את החלמונים עם 1/4 כוס סוכר, סוכר וניל, שמן וגרידת תפוז, לערבב היטב (אין צורך במיקסר), להוסיף את הקמח (לנפות קודם לכן), להמשיך לערבב, להוסיף את מיץ התפוזים ולערבב עד לאיחוד.
  • 5 להוסיף את בלילת החלבונים המוקצפים לחלמונים ב- 3 פעמים (שליש, שליש ושליש) בצורת עטיפה (על מנת לא לשבור את האווריריות).
  • 6 להוציא 1/4 מכמות הבלילה ולשים בצד. את יתרת הבלילה לשפוך אל תוך תבנית פלא.
  • 7 להמיס על אש קטנה את השוקולד המריר, הנוטלה והמים עד לעיסה חלקה, להוסיף ל- 1/4 מתערובת העוגה ששמרנו בצד, להוסיף לתבנית ולשחק עם קיסם ארוך או עם מזלג עד שנוצרת צורת שיש.
  • 8 לאפות במשך כ- 45 דקות (תלוי בתנור). לבדוק עם קיסם שייצא לא יבש ולא רטוב (משהו באמצע).
  • 9 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית פלא.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של שגית מלכי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)298309
חלבונים (גרם)5.88 6.09
פחמימות (גרם)3334
מתוכן סוכרים (גרם)12.68 13.12
שומנים (גרם)15.94 16.49
מתוכם שומן רווי (גרם)2.98 3.08
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)95.67 99.01
נתרן (מ"ג)159.68165.25
סיבים תזונתיים (גרם)0.11 0.11
מים (גרם)36.6437.92
ויטמין A (מק"ג)41.2642.7
ויטמין B (מ"ג)1.561.62
ויטמין B1 (מ"ג)0.070.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.180.19
ויטמין B3 (מ"ג)0.780.8
ויטמין B5 (מ"ג)0.40.42
ויטמין B6 (מ"ג)0.120.12
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)12.8113.26
ויטמין B12 (מק"ג)0.230.23
ויטמין C (מ"ג)3.273.38
ויטמין D (מק"ג)0.520.54
ויטמין E (מ"ג)0.270.28
ויטמין K (מק"ג)0.080.08
סידן (מ"ג)16.0116.57
ברזל (מ"ג)0.470.49
מגנזיום (מ"ג)3.713.84
זרחן (מ"ג)51.2553.04
אבץ (מ"ג)0.330.35
אשלגן (מ"ג)43.344.82
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.490.5
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.40.41
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.930.97
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.870.9

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.2% 29.2% 10.8% 59.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.41 (0.41 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.