דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת שיש קלה להכנה
עוגת שיש קלה להכנה
עוגת שיש קלה להכנה לאירוח

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 97 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר. מוסיפים בהדרגה את החלמונים וממשיכים להקציף עד שנוצר קצף תפוח ויציב.
  • 2 מורידים את מהירות ההקצפה, מוסיפים את השמן בזרם דק, סוכר הוניל, מיץ התפוזים, גרידת הלימון והאשל. בסוף מוסיפים את הקמח בהדרגה בערבוב איטי.
  • 3 יוצקים 2/3 מהעיסה לתבנית קפיצית בקוטר 26 משומנת. ל- 1/3 מהעיסה שנותר מוסיפים את אבקת הקקאו והשוקולית, מערבבים היטב ויוצקים מעל העיסה הלבנה. "מציירים" בעזרת מזלג צורת זיגזג הלוך וחזור, שתי וערב.
  • 4 אופים בחום של 170 מעלות למשך כ- 50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מתקבלת עוגת שיש קלה להכנה מענגת במיוחד לסופ"ש.
  • 5 בהצלחה ובתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)289296
חלבונים (גרם)5.92 6.08
פחמימות (גרם)3637
מתוכן סוכרים (גרם)17.86 18.33
שומנים (גרם)13.71 14.07
מתוכם שומן רווי (גרם)1.83 1.87
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)96.55 99.09
נתרן (מ"ג)180.1184.84
סיבים תזונתיים (גרם)0.05 0.05
מים (גרם)26.0526.73
ויטמין A (מק"ג)40.9642.04
ויטמין B (מ"ג)1.091.11
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.150.16
ויטמין B3 (מ"ג)0.40.41
ויטמין B5 (מ"ג)0.40.41
ויטמין B6 (מ"ג)0.080.08
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)12.3412.66
ויטמין B12 (מק"ג)0.230.23
ויטמין C (מ"ג)1.371.4
ויטמין D (מק"ג)0.520.54
ויטמין E (מ"ג)0.270.28
ויטמין K (מק"ג)0.080.08
סידן (מ"ג)29.5630.33
ברזל (מ"ג)0.460.48
מגנזיום (מ"ג)3.683.77
זרחן (מ"ג)52.1953.56
אבץ (מ"ג)0.340.35
אשלגן (מ"ג)42.0943.2
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.490.5
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.40.41
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.940.96
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.880.9

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.1% 24.7% 10.7% 64.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.33 (0.33 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.