מצרכים למתכון
6 מנות/יחידות, 393 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
אופן הכנת המתכון
- ראשונותסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- בערך שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
דג טונה עם גרגירי חומוס
- 1 משרים את נתחי הדג במים עם חומץ כחצי שעה ומסננים היטב מנוזלים.
- 2 בסיר שטוח ורחב מפזרים את גרגירי החומוס, רצועות הפלפל האדום, השום ופלפל הצ`ילי היבש.
- 3 בקערה קטנה מערבבים היטב את המים (2 כוסות), השמן, אבקת מרק העוף, הפפריקה המתוקה, המלח, הכורכום והצ`ילי הגרוס המתוק, ושופכים לתוך הסיר.
- 4 מניחים את הסיר על הגז על אש בינונית כ- 10-15 דקות בישול.
- 5 מניחים את הדג בסיר, מפזרים מעל כוסברה ולימון, וממשיכים בבישול כ- 20 דקות נוספות (עם מכסה).
- 6 מדי פעם מנערים את הסיר בתנועות סיבוביות ו"משקים" את הדג ברוטב.
- 7 בתיאבון
הערך התזונתי לא כולל את הצ`ילי המתוק הגרוס ופלפל הצ`ילי היבש החריף. מומלץ לאכול את הדג עם חלה טרייה. ניתן להכין עם דג הנסיכה או פילה אמנון (זמן הבישול של האמנון קצת יותר ארוך מטונה). התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
2.6% |
21.2% |
55.5% |
20.7% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב