דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 393 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • להשרית הדג
  • טונה - 1 ק"ג
    נתחי דג טונה
  • חומץ 5% - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
  • מים - לפי הצורך
  • שאר המצרכים
  • חומוס שלם - קופסת שימורים (340 גרם)
    שטוף ומסונן
  • פלפל אדום - יחידה בינונית (185 גרם)
    חתוך לרצועות
  • שום - ראש
    קלוף
  • מים - 2 כוסות - סה"כ (480 מ"ל)
  • שמן קנולה - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
  • אבקת מרק בטעם עוף - 1/2 כפית שטוחה - סה"כ (4 גרם)
  • פפריקה - 3 כפות שטוחות
  • מלח - כפית שטוחה
  • כורכום - 1/4 כפית שטוחה
  • כוסברה - 1/2 צרור - סה"כ (46 גרם)
    או פטרוזיליה
  • לימונים עם קליפה - 4 פלחים - סה"כ (80 גרם)
    פרוסות לימון
  • צ`ילי מתוק גרוס - כפית אחת
    לא חובה
  • פלפל צ`ילי יבש חריף - 3-4 יחידות

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
דג טונה מרוקאי
דג טונה עם גרגירי חומוס
  • 1 משרים את נתחי הדג במים עם חומץ כחצי שעה ומסננים היטב מנוזלים.
  • 2 בסיר שטוח ורחב מפזרים את גרגירי החומוס, רצועות הפלפל האדום, השום ופלפל הצ`ילי היבש.
  • 3 בקערה קטנה מערבבים היטב את המים (2 כוסות), השמן, אבקת מרק העוף, הפפריקה המתוקה, המלח, הכורכום והצ`ילי הגרוס המתוק, ושופכים לתוך הסיר.
  • 4 מניחים את הסיר על הגז על אש בינונית כ- 10-15 דקות בישול.
  • 5 מניחים את הדג בסיר, מפזרים מעל כוסברה ולימון, וממשיכים בבישול כ- 20 דקות נוספות (עם מכסה).
  • 6 מדי פעם מנערים את הסיר בתנועות סיבוביות ו"משקים" את הדג ברוטב.
  • 7 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את הצ`ילי המתוק הגרוס ופלפל הצ`ילי היבש החריף. מומלץ לאכול את הדג עם חלה טרייה. ניתן להכין עם דג הנסיכה או פילה אמנון (זמן הבישול של האמנון קצת יותר ארוך מטונה). התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.6% 21.2% 55.5% 20.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.28 (0.29 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב