דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

30 מנות/יחידות, 77 גרם למנה\יחידה (כ- 30 מנות מ- 2 כרוכיות)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
דניש ריקוטה, וניל ואוכמניות
עוגות דניש נהדרות לשבועות
  • הכנת הבצק:
  • 1 להמיס את השמרים (טריים או יבשים) ברבע כוס מהכמות הכללית של החלב וכפית סוכר. להתפיח כ- 5 דקות בצד.
  • 2 בקערת המיקסר להניח את הקמח, הביצה, השמרים עם החלב לאחר ההתפחה ואת כל שאר מצרכי הבצק מלבד החמאה. להפעיל את המיקסר למשך כ- 4-5 דקות עד לקבלת בצק חלק ורך. אם יש צורך אפשר להוסיף מעט קמח.
  • 3 לעטוף את הבצק בניילון (לא הדוק) ולהכניס לקירור במקרר למשך כחצי שעה.
  • 4 לחתוך את החמאה לשני חצאים, לרדד את הבצק המקורר למלבן גדול, למרוח 100 גרם חמאה על 3/4 מהבצק, לקפל כמו שמקפלים בצק עלים (לקפל ל- 3 ואז לסגור למעטפה) ולהכניס לקירור במקרר לכשעתיים מינימום.
  • 5 להוציא את הבצק מהקירור ולרדד שוב לעלה. למרוח את החמאה הנותרת ולקפל שוב כמו שמקפלים בצק עלים.
  • 6 להכניס שוב לקירור במקרר למשך כמה שעות ולחזור שוב על פעולת הרידוד והקיפול פעמיים נוספות. לעטוף את הבצק ולהניח למשך לילה במקרר.
  • הכנת המלית:
  • 1 לחמם את החלב בסיר (להשאיר בצד רבע כוס חלב לא מחומם) ביחד עם השמנת וסוכר הוניל (או תוכן מקל הוניל).
  • 2 לטרוף את הביצה והחלמון בקערה, לערבב את החלב שהשארנו בצד עם הקורנפלור והסוכר ולאחד בין שתי התערובות.
  • 3 לקחת מעט מהחלב החם (כחצי כוס) ולשפוך אל תערובת הביצים להשוואת טמפרטורה.
  • 4 לשלב את תערובת הביצים אל החלב החם ולהמשיך לבחוש על אש נמוכה עד שנוצר קרם וניל סמיך. לאחר מכן להוריד מהאש ולקרר קירור מלא.
  • 5 לערבב ביחד את גבינת הריקוטה, אבקת הסוכר וגרידת הלימון, לשלב את התערובת לקרם הוניל ולערבב היטב עד לאיחוד.
  • שלבים סופיים להכנת הדניש:
  • 1 לחלק את הבצק לשני חלקים, וכל חלק לרדד למלבן גדול בעובי 1/2 ס"מ.
  • 2 למרוח כל חלק במחצית מהמלית, לפזר בעזרת כפית ממעדן האוכמניות, לגלגל לכרוכית ולחתוך לפרוסות.
  • 3 להניח כל פרוסה בתבנית שקעים על מנת ליצור אחידות (או על נייר אפייה).
  • 4 להתפיח בצד למשך כשעה ולקראת סיום ההתפחה לחמם את התנור לחום של 180 מעלות מראש.
  • 5 למרוח את הדניש בביצה טרופה ולאפות בתנור למשך כחצי שעה.
  • 6 בתיאבון חיוך

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.5% 23.7% 11.3% 64.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.31 (0.31 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב