דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

11 מנות/יחידות, 126 גרם למנה\יחידה (10-12 מנות (תלוי בגודל))

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
קיש חצילים וגבינות
קיש חצילים מושלם עם תערובת גבינות
  • 1 פורסים את החציל לפרוסות אלכסוניות (בצורת אליפסה ובעובי כחצי ס"מ). מורחים שמן זית משני הצדדים, מפזרים מלח גס, אופים בחום של 190 מעלות למשך כרבע שעה ומצננים.
  • 2 מעבדים את שני סוגי הקמח, החמאה והמלח לתערובת פירורית. טורפים את הביצה והחלב יחד, מוסיפים לתערובת ומעבדים רק עד איחוד המצרכים. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא למשך כרבע שעה.
  • 3 מרדדים את הבצק לעלה דק בגודל התבנית (תבנית פאי בקוטר 24 נמוכה), מרפדים את התבנית ומסירים עודפי בצק. מחוררים בתחתית בעזרת מזלג ומשהים במקפיא כרבע שעה.
  • 4 פורסים את גבינת העיזים (מה-עז) למטבעות בעובי כחצי ס"מ. מניחים על כל פרוסת חציל (בקצה) מטבע של גבינת עיזים וסוגרים (כמו כריך).
  • 5 טורפים את כל מצרכי רוטב השמנת יחד.
  • 6 מפזרים על הבצק 3 כפות מגבינת הפרמזן, מעל יוצקים את רוטב השמנת ומסדרים את פרוסות החציל והעגבניות המיובשות החצויות.
  • 7 אופים בחום של 180 מעלות למשך כ- 20 דקות. מוציאים, מפזרים מעל 2 כפות גבינת פרמזן וכפית אורגנו, וממשיכים לאפות באותן המעלות עוד כ- 5 דקות על מצב טורבו. הרי לכם קיש חצילים מושלם עם גבינת עיזים.
  • 8 בתיאבון וחג שבועות שמח חיוך

ציוד נדרש: תבנית פאי בקוטר 24 נמוכה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.3% 34.9% 19.1% 43.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2022, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב