מצרכים למתכון
20 מנות/יחידות, 95 גרם למנה\יחידה (כמות מאפים מוערכת)
אופן הכנת המתכון
- אחרסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- חלבי, כשרכשרות
מעדן קלצונה לחובבי הבטטה
- הכנת הבצק:
- 1 ללוש בקערה את הקמח ביחד עם השמרים והמים (בידיים או במיקסר במהירות בינונית). להוסיף את המלח והסוכר, ולהמשיך ללוש כ- 10 דקות נוספות עד לקבלת בצק רך וגמיש.
- 2 לגלגל את הבצק לכדור ולהניח בקערה משומנת להתפחה כשעה.
- הכנת המלית:
- 1 את הבטטות לחתוך לקוביות ולבשל במים עם מלח עד לריכוכן.
- 2 למעוך את הבטטות כמו פירה ולערבב את שאר המצרכים. בינתיים לחמם את התנור מראש לחום של 200 מעלות.
- 3 חזרה לבצק - לחלק אותו לכ- 20 כדורים וכל כדור לרדד לעלה דק.
- 4 למלא כל עלה בכף מהמלית (להניח את המלית באמצע העלה) ולקפל לצורת חצי סהר.
- 5 למרוח את הקלצונה בביצה טרופה ולזרות מעל שומשום.
- 6 לאפות בתנור שחומם מראש כ- 15 דקות עד להזהבה.
- 7 בתיאבון
טיפ למתכון
אם נשאר לכם בצק - תכינו ממנו פיצות אישיות!
זמן ההכנה כולל את זמן ההתפחה. שיטת ההכנה כוללת גם בישול.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
3.3% |
8.3% |
15.1% |
73.3% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב