דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מעדן קלצונה לחובבי הבטטה

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 95 גרם למנה\יחידה (כמות מאפים מוערכת)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת הבצק:
  • 1 ללוש בקערה את הקמח ביחד עם השמרים והמים (בידיים או במיקסר במהירות בינונית). להוסיף את המלח והסוכר, ולהמשיך ללוש כ- 10 דקות נוספות עד לקבלת בצק רך וגמיש.
  • 2 לגלגל את הבצק לכדור ולהניח בקערה משומנת להתפחה כשעה.
  • הכנת המלית:
  • 1 את הבטטות לחתוך לקוביות ולבשל במים עם מלח עד לריכוכן.
  • 2 למעוך את הבטטות כמו פירה ולערבב את שאר המצרכים. בינתיים לחמם את התנור מראש לחום של 200 מעלות.
  • 3 חזרה לבצק - לחלק אותו לכ- 20 כדורים וכל כדור לרדד לעלה דק.
  • 4 למלא כל עלה בכף מהמלית (להניח את המלית באמצע העלה) ולקפל לצורת חצי סהר.
  • 5 למרוח את הקלצונה בביצה טרופה ולזרות מעל שומשום.
  • 6 לאפות בתנור שחומם מראש כ- 15 דקות עד להזהבה.
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אם נשאר לכם בצק - תכינו ממנו פיצות אישיות!

זמן ההכנה כולל את זמן ההתפחה. שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

- פרסומת -

הצטרפו אל דף הפייסבוק של פזית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)145153
חלבונים (גרם)5.16 5.45
פחמימות (גרם)2526
מתוכן סוכרים (גרם)2.71 2.86
שומנים (גרם)2.83 2.99
מתוכם שומן רווי (גרם)0.61 0.65
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)14.34 15.13
נתרן (מ"ג)222.89235.24
סיבים תזונתיים (גרם)1.12 1.18
מים (גרם)48.451.09
ויטמין A (מק"ג)251.77265.72
ויטמין B (מ"ג)0.530.56
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.03
ויטמין B3 (מ"ג)0.180.19
ויטמין B5 (מ"ג)0.240.25
ויטמין B6 (מ"ג)0.060.06
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)3.944.16
ויטמין B12 (מק"ג)0.030.03
ויטמין C (מ"ג)4.174.4
ויטמין D (מק"ג)0.10.11
ויטמין E (מ"ג)0.330.35
ויטמין K (מק"ג)0.680.72
סידן (מ"ג)64.2467.8
ברזל (מ"ג)0.290.31
מגנזיום (מ"ג)6.576.93
זרחן (מ"ג)17.8418.83
אבץ (מ"ג)0.120.12
אשלגן (מ"ג)98.08103.52
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.090.09
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.070.08
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.130.13
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.120.12

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.3% 8.3% 15.1% 73.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.