דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קלצונה תרד, ריקוטה וגבינת עיזים
קלצונה תרד, ריקוטה וגבינת עיזים
קלצונה תרד, ריקוטה וגבינת עיזים
שילוב מצוין של תרד וגבינות לחג שבועות

מצרכים למתכון

11 מנות/יחידות, 145 גרם למנה\יחידה (10-12 יחידות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת הבצק:
  • 1 להניח את כל מצרכי הבצק במעבד מזון ולערבל כ- 5-7 דקות.
  • 2 להניח את הבצק שנוצר להתפחה למשך כשעה.
  • 3 לחלק את הבצק ל- 10-12 עיגולים.
  • הכנת המילוי והקלצונה:
  • 1 לחלוט את התרד במים חמים, לקצוץ דק ולערבב עם תערובת הגבינות והפלפל השחור.
  • 2 לפתוח כל עיגול לאליפסה, להניח ממילוי הגבינות במרכז, לסגור לצורת חצי ירח ולהדק היטב.
  • 3 להניח את הקלצונה על נייר אפייה משומן במעט שמן זית ולהתפיח במשך כחצי שעה. בינתיים לחמם את התנור מראש לחום של 180 מעלות.
  • 4 לטפטף מעט שמן זית על המאפים ולהכניס לאפייה בתנור מחומם מראש למשך כ- 30-40 דקות עד להזהבה.
  • 5 הרי לכם קלצונה מיוחד לשבועות - בתיאבון חיוך
- פרסומת -

מוזמנים לבקר בבלוג של דפנה מיכאל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)251174
חלבונים (גרם)10.23 7.07
פחמימות (גרם)3524
מתוכן סוכרים (גרם)0.55 0.38
שומנים (גרם)9.02 6.24
מתוכם שומן רווי (גרם)2.92 2.02
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.040.03
כולסטרול (מ"ג)11.05 7.63
נתרן (מ"ג)86.5559.8
סיבים תזונתיים (גרם)0.56 0.39
מים (גרם)58.8840.68
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)119.182.29
ויטמין B (מ"ג)0.310.21
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.04
ויטמין B3 (מ"ג)0.110.08
ויטמין B5 (מ"ג)0.030.02
ויטמין B6 (מ"ג)0.060.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)33.1922.93
ויטמין C (מ"ג)2.241.55
ויטמין E (מ"ג)0.470.33
ויטמין K (מק"ג)112.2677.56
סידן (מ"ג)100.4469.4
ברזל (מ"ג)0.820.57
מגנזיום (מ"ג)20.2413.99
זרחן (מ"ג)12.818.85
אבץ (מ"ג)0.180.12
אשלגן (מ"ג)106.4973.58
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.030.02
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)00
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1% 16.4% 18.6% 64%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.