דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מאפינס בטטה וגבינות
מאפינס בטטה וגבינות
מאפינס בטטה וגבינות
מתאימים לסיפתח של ארוחה חלבית

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 136 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לטגן את הבצל בשמן עד להשחמה.
  • 2 להוסיף את הבטטה המגורדת, לטגן עוד מספר דקות ולהניח לקירור בצד.
  • 3 לערבב בקערה את כל הגבינות ביחד עם הביצים והקמח התופח.
  • 4 להוסיף תיבול: אבקת מרק עוף (או מלח), פלפל שחור ואגוז מוסקט.
  • 5 להוסיף לקערת הגבינות את הבטטה עם הבצל, ולערבב הכל ביחד.
  • 6 לשמן את תבנית השקעים או התבנית העגולה, ובכל שקע להניח 2 כפות גדולות מהמילוי (כמו בתמונה).
  • 7 להכניס לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 40 דקות עד להשחמת המאפינס.
  • 8 צריך לקרר את הפשטידה שעה לפחות לפני ההגשה או להכין יום לפני (הפשטידה יותר יציבה כך).
  • 9 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשרות לשינויים: אפשר במקום הגבינות במתכון להשתמש בגבינה לבנה 5% אחת (500 גרם) וקוטג` 5% (250 גרם), ובינה צהובה מגורדת 100 גרם (לא חובה).

ציוד נדרש: תבנית שקעים 12 יחידות או תבנית חד פעמית עגולה.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. במקום גבינה לבנה רגילה ניתן להשתמש בגבינה לבנה ברוטב פסטו (לא חובה).

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אניטה חיים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)147108
חלבונים (גרם)8.45 6.21
פחמימות (גרם)1511
מתוכן סוכרים (גרם)3.84 2.83
שומנים (גרם)5.89 4.33
מתוכם שומן רווי (גרם)2.57 1.89
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010
כולסטרול (מ"ג)69.68 51.23
נתרן (מ"ג)398.24292.82
סיבים תזונתיים (גרם)1.52 1.11
מים (גרם)69.9451.43
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)366.52269.5
ויטמין B (מ"ג)1.120.82
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.10.08
ויטמין B3 (מ"ג)0.290.21
ויטמין B5 (מ"ג)0.530.39
ויטמין B6 (מ"ג)0.130.1
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)14.8410.91
ויטמין B12 (מק"ג)0.150.11
ויטמין C (מ"ג)6.754.96
ויטמין D (מק"ג)0.810.59
ויטמין E (מ"ג)0.890.65
ויטמין K (מק"ג)1.130.83
סידן (מ"ג)138.29101.68
ברזל (מ"ג)0.690.5
מגנזיום (מ"ג)13.349.81
זרחן (מ"ג)57.3442.17
אבץ (מ"ג)0.370.27
אשלגן (מ"ג)165.82121.93
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.370.27
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.310.23
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.640.47
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.590.44

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.9% 18.9% 27.1% 49.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.