דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
כיף לפתוח את הבוקר עם מאפינס טעים שכזה

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 144 גרם למנה\יחידה (יחידות מאפינס)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לפזר על תבנית אפייה מלח גס.
  • 2 לשטוף היטב את הבטטות ותפוחי האדמה (אין צורך בקילוף).
  • 3 לאפות את תפוחי האדמה והבטטות על המלח גס עד שהם רכים. לצנן ולחצות אותם. עם כף להוציא את תוכן תפוחי האדמה והבטטות.
  • 4 לטגן בצל קצוץ עם שמן.
  • 5 למעוך את תפוחי האדמה והבטטות לפירה.
  • 6 להוסיף בצל מטוגן + שמן, ביצים, קמח, עירית/בצל ירוק קצוצים, גבינת פרמזן, מלח ופלפל שחור.
  • 7 לשמן תבנית מאפינס. לחלק ל- 10 יחידות. אפשר לפזר שומשום על המאפינס.
  • 8 לאפות בחום של 180 מעלות כ- 40 דקות. ניתן לחמם, מומלץ לא במיקרוגל.
  • 9 המאפינס מוכנים - בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפיית תפוחי האדמה נועדה למנוע עיסה נוזלית. מלח הבישול סופח בעת האפייה את הנוזלים.

ניתן להשתמש בקמח ללא גלוטן ולהתאים את המתכון לצליאקים.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות ברוריה קטלב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)189131
חלבונים (גרם)6.15 4.27
פחמימות (גרם)2719
מתוכן סוכרים (גרם)5.97 4.15
שומנים (גרם)6.91 4.8
מתוכם שומן רווי (גרם)1.23 0.85
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010
כולסטרול (מ"ג)52.25 36.26
נתרן (מ"ג)380.56264.1
סיבים תזונתיים (גרם)3.7 2.57
מים (גרם)99.3168.92
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)747.97519.06
ויטמין B (מ"ג)3.172.2
ויטמין B1 (מ"ג)0.120.08
ויטמין B2 (מ"ג)0.150.11
ויטמין B3 (מ"ג)1.511.05
ויטמין B5 (מ"ג)1.030.72
ויטמין B6 (מ"ג)0.330.23
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)17.6512.25
ויטמין B12 (מק"ג)0.120.08
ויטמין C (מ"ג)20.0113.89
ויטמין D (מק"ג)0.280.19
ויטמין E (מ"ג)0.690.48
ויטמין K (מק"ג)7.35.07
סידן (מ"ג)153.56106.57
ברזל (מ"ג)0.930.64
מגנזיום (מ"ג)30.6621.27
זרחן (מ"ג)85.8459.57
אבץ (מ"ג)0.530.37
אשלגן (מ"ג)543.56377.21
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.340.23
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.280.19
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.50.35
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.470.33

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.5% 15.9% 14.1% 61.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?