דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 305 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
כרובית מוקרמת בתנור ברוטב בשמל
כרובית מוקרמת טעימה במיוחד
  • 1 את הכרובית במקום להרתיח אני מפרידה לפרחים בינוניים עד גדולים, מכניסה לשקית ומקפיאה. כשאני רוצה להשתמש בכרובית אני מפשירה אותה, אחרי ההפשרה היא רכה ומוכנה לעבודה ללא צורך בבישול מקדים. אם בכל זאת אתם רוצים להרתיח - ממלאים סיר עם מים, כשהמים רותחים מבשלים את הכרובית כ- 10 דקות ומסננים. מחממים את התנור מראש לחום של 180 מעלות.
  • 2 בסיר ממיסים את החמאה על חום בינוני, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד שנוצרת עיסה (רביכה) נוזלית ובהירה. מוסיפים כוס חלב, מערבבים עד שאין גושים של בצק, מוסיפים את יתר החלב ומתבלים במלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט.
  • 3 מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב, מנמיכים את האש, מוסיפים את גבינת הפרמזן וממשיכים לבשל במשך כ- 5 דקות נוספות עד לקבלת רוטב סמיך.
  • 4 בתבנית אפייה מסדרים את פרחי הכרובית, ומוזגים מעל את רוטב הבשמל בשכבה אחידה. מפזרים מעל את הגבינה הצהובה המגורדת, ואופים בתנור שחומם מראש למשך כ- 15 דקות או עד שהגבינה נמסה ומזהיבה.
  • 5 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם בישול. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.9% 29.1% 27.4% 34.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.47 (0.55 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב