דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
כרובית מוקרמת בתנור ברוטב בשמל
כרובית מוקרמת בתנור ברוטב בשמל
כרובית מוקרמת בתנור ברוטב בשמל
כרובית מוקרמת טעימה במיוחד

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 305 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 את הכרובית במקום להרתיח אני מפרידה לפרחים בינוניים עד גדולים, מכניסה לשקית ומקפיאה. כשאני רוצה להשתמש בכרובית אני מפשירה אותה, אחרי ההפשרה היא רכה ומוכנה לעבודה ללא צורך בבישול מקדים. אם בכל זאת אתם רוצים להרתיח - ממלאים סיר עם מים, כשהמים רותחים מבשלים את הכרובית כ- 10 דקות ומסננים. מחממים את התנור מראש לחום של 180 מעלות.
  • 2 בסיר ממיסים את החמאה על חום בינוני, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד שנוצרת עיסה (רביכה) נוזלית ובהירה. מוסיפים כוס חלב, מערבבים עד שאין גושים של בצק, מוסיפים את יתר החלב ומתבלים במלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט.
  • 3 מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב, מנמיכים את האש, מוסיפים את גבינת הפרמזן וממשיכים לבשל במשך כ- 5 דקות נוספות עד לקבלת רוטב סמיך.
  • 4 בתבנית אפייה מסדרים את פרחי הכרובית, ומוזגים מעל את רוטב הבשמל בשכבה אחידה. מפזרים מעל את הגבינה הצהובה המגורדת, ואופים בתנור שחומם מראש למשך כ- 15 דקות או עד שהגבינה נמסה ומזהיבה.
  • 5 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם בישול. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות אלישבע דה-סילבה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)24179
חלבונים (גרם)13.4 4.39
פחמימות (גרם)176
מתוכן סוכרים (גרם)3.79 1.24
שומנים (גרם)14.24 4.67
מתוכם שומן רווי (גרם)8.11 2.66
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.020.01
כולסטרול (מ"ג)39.97 13.1
נתרן (מ"ג)505.09165.51
סיבים תזונתיים (גרם)4.36 1.43
מים (גרם)174.857.28
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)6.892.26
ויטמין B (מ"ג)2.390.78
ויטמין B1 (מ"ג)0.110.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.130.04
ויטמין B3 (מ"ג)0.770.25
ויטמין B5 (מ"ג)0.960.32
ויטמין B6 (מ"ג)0.330.11
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)85.3727.97
ויטמין B12 (מק"ג)0.090.03
ויטמין C (מ"ג)83.2527.28
ויטמין E (מ"ג)0.140.05
ויטמין K (מק"ג)26.028.53
סידן (מ"ג)295.4996.83
ברזל (מ"ג)0.850.28
מגנזיום (מ"ג)24.948.17
זרחן (מ"ג)96.7231.69
אבץ (מ"ג)0.480.16
אשלגן (מ"ג)272.2289.2
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.460.15
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.320.1
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.130.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.410.14
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.370.12

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.9% 29.1% 27.4% 34.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.47 (0.55 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה