מצרכים למתכון
8 מנות/יחידות, 251 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה (כ- 30 קובות סה"כ))
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- בערך שעהזמן הכנה
- בשרי, כשרכשרות
קובה סלק כמו שהעיראקים אוהבים
- 1 בקערה מניחים את הסולת והמלח, ומערבבים עם קצות האצבעות. מוסיפים את המים בהדרגה (מוסיפים בכל פעם מעט עד לקבלת המרקם הרצוי), תוך כדי ערבוב מתמיד בעזרת הידיים. המרקם של הקובה צריך להיות רך מאוד ולא גרגירי כלל.
- 2 מניחים לתערובת לעמוד כ- 10 דקות (בשלב הזה אם צריך מוסיפים עוד מעט מים).
- 3 הכנת המלית והמעטפת: בקערה מערבבים את כל מצרכי המלית ויוצרים כדורים קטנים.
- 4 חוזרים למעטפת הקובה - לוקחים כדור מתערובת המעטפת, משטחים וממלאים בפנים בקציצת הבשר.
- 5 הכנת המרק: מטגנים במעט שמן את הבצל, מוסיפים את המים (בגובה תכולת הסיר) והסלק, ומרתיחים למשך כ- 20 דקות.
- 6 מוסיפים את התבלינים והקובות למרק ומבשלים שוב כ- 20-30.
- 7 הרי לכם קובה סלק מושלמת מהמטבח העיראקי.
- 8 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
מומלץ להגיש בתוספת אורז.
שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
2.4% |
10.2% |
27.5% |
59.9% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב