דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

29 מנות/יחידות, 42 גרם למנה\יחידה (מספר הפטריות הממולאות)

  • פטריות - 2 חבילות - סה"כ (420 גרם)
    פטריות שמפיניון קצוצות
  • שמן זית - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    לטיגון
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    חתוך לקוביות קטנות
  • בצל ירוק - 1/2 צרור - סה"כ (70 גרם)
    קצוץ
  • כרישה - גודל ממוצע (200 גרם)
    פרוסה דק
  • שום - כף
    כתוש
  • נענע - 1/2 צרור - סה"כ (69 גרם)
    קצוצה
  • פטרוזיליה - 1/2 צרור - סה"כ (57 גרם)
    קצוצה
  • גבינת פטה - 100 גרם
    מפוררת (עיזים או כבשים)
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • פלפל לבן - 1/4 כפית שטוחה
  • שמן זית - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
  • מלח - קורט
  • יין לבן - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
פטריות שמפיניון במלית גבינת פטה ובצלים
כיף לפתוח את הארוחה החלבית עם מנה כזאת
  • 1 קוטמים את הרגליים של פטריות השמפיניון וקוצצים אותן דק.
  • 2 במחבת עם שמן זית מאדים את הבצל, החלק הלבן של הבצל הירוק, הכרישה, השום, הפטריות ורגלי השמפיניון עד להשחמה.
  • 3 מעבירים את המלית לקערה ומוסיפים את הנענע, הפטרוזיליה, הבצל הירוק וגבינת הפטה. מתבלים במלח ופלפל לבן.
  • 4 מסדרים את הפטריות בתבנית, מזליפים מעליהם מעט שמן זית, מלח ויין לבן, עוטפים בנייר כסף ואופים במשך כ- 10 דקות בחום של 180 מעלות.
  • 5 כאשר הפטריות התקררו ממלאים אותן במלית שהכנו, ואופים שוב בתנור בחום של 180 מעלות למשך כ- 10 דקות להשחמה.
  • 6 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם אידוי. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
10.8% 35.2% 16.2% 37.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.65 (0.81 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב