דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 144 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת גבינה אפויה בסיר ג`חנון
עוגת גבינה אפויה בהכנה מקורית
  • 1 לשים את הגבינות במסננת מעל כלי גדול ולסנן את הנוזלים במשך כ- 3 שעות (מלא עודפי מים). הביצים והגבינות צריכות להיות בטמפרטורת החדר. לחמם את התנור מראש לחום של 160 מעלות.
  • 2 להפריד את הביצים ולהקציף את החלבונים עם הסוכר עד לקצף אחיד ויפה אך לא נוקשה מדי (שהקצף לא יישבר).
  • 3 בכלי נפרד לערבב את החלמונים עם הגבינות הלבנות, השמנת החמוצה, סוכר הוניל, הקורנפלור ואינסטנט הפודינג. לערבב היטב עד לאיחוד ולהוסיף את גרידת הלימון.
  • 4 להוסיף את קצף החלבונים ב- 3 פעימות בצורת עטיפה עד לאיחוד (לא לערבב יותר מדי).
  • 5 לשים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים (אדים). לרסס סיר ג`חנון בספריי שמן ולחתוך נייר אפייה בגודל התחתית (צורה עגולה - נעזרתי במכסה כדי לקבל גודל מדויק) - הנייר נצמד בקלות.
  • 6 לגזור נייר אפייה בגובה של הסיר, לרסס את דפנות הסיר ולהצמיד את נייר האפייה מבפנים. לרסס גם על נייר האפייה אחרי שהדבקנו, לשפוך את הבלילה ולתת "קצת מכות" על השיש עם התבנית להוצאת אוויר מיותר.
  • 7 להכניס את העוגה לתנור ולאפות בתנור כרבע שעה בחום של 200 מעלות.
  • 8 להוציא את העוגה בזריזות מהתנור, להעביר סכין בדפנות, להכניס לתנור לעוד שעה בחום של 160 מעלות ולא לפתוח את התנור. בסיום האפייה לכבות את התנור ועדיין לא לפתוח את התנור עוד כשעה וחצי.
  • 9 לצנן את העוגה ולהכניס למקרר. לאחר מספר שעות להוציא את העוגה ואז להפוך אותה (בעזרת נייר האפייה היא תצא בקלות מסיר הג`חנון). ניתן לצפות את העוגה בשמנת מתוקה מוקצפת או באבקת סוכר לפי הטעם (ראו רעיונות לשדרוג).
  • 10 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אם רוצים להכין ציפוי: 1 שמנת מתוקה, 1 אינסטנט פודינג וניל וחצי כוס חלב. להקציף לקצף יציב, לצפות ולקשט את העוגה. ניתן גם לצפות את העוגה באבקת סוכר.

ציוד נדרש: סיר ג`חנון בקוטר 22 ס"מ.

הערך התזונתי לא כולל את הציפוי/אבקת הסוכר.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.4% 17.1% 25.1% 57.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.21 (0.21 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב