דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 301 גרם למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
פתיתים עם ירקות מוקפצים
  • 1 בשלב הראשוני נביא את המים לרתיחה בסיר בנפרד.
  • 2 בזמן הזה נקצוץ את הבצל לרצועות או קוביות, כל אחד ומה שהוא אוהב.
  • 3 את הגזר כנ"ל ואת הפטריות לפרוסות, ונתחיל בשלב הקפצת הירקות - נוסיף את השמן ואת הבצל.
  • 4 לאחר שהבצל מתחיל להזהיב טיפה, נוסיף את רצועות הגזר ונטגן עוד 2-3 דקות.
  • 5 נוסיף את הפטריות, נקפיץ כ-2 דקות ונכבה את האש.
  • 6 בזמן הזה המים רתחו בסיר בנפרד, נוריד לאש נמוכה ונתחיל לתבל את המים בכל התבלינים.
  • 7 נוסיף למים את הדבש, הסוכר, הסויה, הצ`ילי, אגוז המוסקט, מרק העוף, פהלפל והמלח לפי הטעם (צריך לשים לב, כי הסויה והמרק עוף נותנים לנו מליחות).
  • 8 לאחר שהוספנו את כל התבלינים, לוקחים סיר חדש, מדליקים על אש גבוה, נשפוך לתוכו את הירקות המוקפצים ואת הפתיתים.
  • 9 נערבב הכל ביחד ונוסיף בהדרגתיות את המים המתובלנים.
  • 10 לשים לב כי היחס של המים והפתיתים הוא לכל 1 כוס פתיתים כ- 1.5 כוסות מים בערך (במתכון זה כוס וחצי פתיתים וכ-3 כוסות מים).
  • 11 נערבב את הירקות, הפתיתים והמים ונביא לרתיחה.
  • 12 לאחר שהגיע לרתיחה נוריד לאש נמוכה ונבשל כ- 10-15 דקות (עד שכמעט ולא נשאר נוזלים והפתיתים מוכנים).
  • 13 מכבים את האש, מכסים את הסיר ונותנים לסיר לנוח כ-10 דקות.
  • 14 שיהיה בתאבון!

מתכון פשוט בריא וטעים!

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5% 12% 10.9% 72.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.14 (0.15 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב