דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 301 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 בשלב הראשוני נביא את המים לרתיחה בסיר בנפרד.
  • 2 בזמן הזה נקצוץ את הבצל לרצועות או קוביות, כל אחד ומה שהוא אוהב.
  • 3 את הגזר כנ"ל ואת הפטריות לפרוסות, ונתחיל בשלב הקפצת הירקות - נוסיף את השמן ואת הבצל.
  • 4 לאחר שהבצל מתחיל להזהיב טיפה, נוסיף את רצועות הגזר ונטגן עוד 2-3 דקות.
  • 5 נוסיף את הפטריות, נקפיץ כ-2 דקות ונכבה את האש.
  • 6 בזמן הזה המים רתחו בסיר בנפרד, נוריד לאש נמוכה ונתחיל לתבל את המים בכל התבלינים.
  • 7 נוסיף למים את הדבש, הסוכר, הסויה, הצ`ילי, אגוז המוסקט, מרק העוף, פהלפל והמלח לפי הטעם (צריך לשים לב, כי הסויה והמרק עוף נותנים לנו מליחות).
  • 8 לאחר שהוספנו את כל התבלינים, לוקחים סיר חדש, מדליקים על אש גבוה, נשפוך לתוכו את הירקות המוקפצים ואת הפתיתים.
  • 9 נערבב הכל ביחד ונוסיף בהדרגתיות את המים המתובלנים.
  • 10 לשים לב כי היחס של המים והפתיתים הוא לכל 1 כוס פתיתים כ- 1.5 כוסות מים בערך (במתכון זה כוס וחצי פתיתים וכ-3 כוסות מים).
  • 11 נערבב את הירקות, הפתיתים והמים ונביא לרתיחה.
  • 12 לאחר שהגיע לרתיחה נוריד לאש נמוכה ונבשל כ- 10-15 דקות (עד שכמעט ולא נשאר נוזלים והפתיתים מוכנים).
  • 13 מכבים את האש, מכסים את הסיר ונותנים לסיר לנוח כ-10 דקות.
  • 14 שיהיה בתאבון!

מתכון פשוט בריא וטעים!

- פרסומת -

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)161 קלוריות53 קלוריות
חלבונים4.1 גרם1.4 גרם
פחמימות28 גרם9 גרם
מתוכן סוכרים9 גרם3 גרם
שומנים4.6 גרם1.5 גרם
מתוכם שומן רווי431.5 מ"ג143.4 מ"ג
נתרן1.8 גרם0.6 גרם
סיבים תזונתיים1.9 גרם0.6 גרם
מים227.5 גרם75.6 גרם
ליקופן0.3 מק"ג0.1 מק"ג
ויטמין A242.2 מק"ג80.5 מק"ג
ויטמין B (סה"כ)2 מ"ג0.7 מ"ג
ויטמין B155.7 מק"ג18.5 מק"ג
ויטמין B2129.1 מק"ג42.9 מק"ג
ויטמין B31.2 מ"ג0.4 מ"ג
ויטמין B5497.2 מק"ג165.2 מק"ג
ויטמין B6106.9 מק"ג35.5 מק"ג
חומצה פולית - ויטמין B916 מק"ג5.3 מק"ג
ויטמין B120 מק"ג0 מק"ג
ויטמין C4.7 מ"ג1.6 מ"ג
ויטמין D0.1 מק"ג0 מק"ג
ויטמין E200.2 מק"ג66.5 מק"ג
ויטמין K4 מק"ג1.3 מק"ג
סידן26.8 מ"ג8.9 מ"ג
ברזל438.8 מק"ג145.8 מק"ג
מגנזיום12.2 מ"ג4.1 מ"ג
זרחן43.4 מ"ג14.4 מ"ג
אבץ300.7 מק"ג99.9 מק"ג
אשלגן224.9 מ"ג74.7 מ"ג
חומצות שומן רב בלתי רוויות80.4 מ"ג26.7 מ"ג
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 31.8 מ"ג0.6 מ"ג
חומצה לינולאית-אומגה 673.9 מ"ג24.6 מ"ג
חומצות שומן חד בלתי רוויות30.1 מ"ג10 מ"ג
חומצת שומן אולאית-אומגה 915.5 מ"ג5.1 מ"ג

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5% 12% 10.9% 72.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
אורז אדום

אורז אדום

אורז בסמטי עם ירקות

אורז בסמטי עם ירקות

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! רוצים לנסות?

קובה סלק פיקנטית ברוטב סמיך

קובה סלק פיקנטית ברוטב סמיך

קאפקייקס שוקולד ללא גלוטן

קאפקייקס שוקולד ללא גלוטן

ממרח חומוס מהיר

ממרח חומוס מהיר

תפוזים: זנים, יתרונות, חסרונות והקשר לויטמין C

תפוזים: זנים, יתרונות, חסרונות והקשר לויטמין C

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה
תוכן שיווקי

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה

169 ₪