דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 301 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 בשלב הראשוני נביא את המים לרתיחה בסיר בנפרד.
  • 2 בזמן הזה נקצוץ את הבצל לרצועות או קוביות, כל אחד ומה שהוא אוהב.
  • 3 את הגזר כנ"ל ואת הפטריות לפרוסות, ונתחיל בשלב הקפצת הירקות - נוסיף את השמן ואת הבצל.
  • 4 לאחר שהבצל מתחיל להזהיב טיפה, נוסיף את רצועות הגזר ונטגן עוד 2-3 דקות.
  • 5 נוסיף את הפטריות, נקפיץ כ-2 דקות ונכבה את האש.
  • 6 בזמן הזה המים רתחו בסיר בנפרד, נוריד לאש נמוכה ונתחיל לתבל את המים בכל התבלינים.
  • 7 נוסיף למים את הדבש, הסוכר, הסויה, הצ`ילי, אגוז המוסקט, מרק העוף, פהלפל והמלח לפי הטעם (צריך לשים לב, כי הסויה והמרק עוף נותנים לנו מליחות).
  • 8 לאחר שהוספנו את כל התבלינים, לוקחים סיר חדש, מדליקים על אש גבוה, נשפוך לתוכו את הירקות המוקפצים ואת הפתיתים.
  • 9 נערבב הכל ביחד ונוסיף בהדרגתיות את המים המתובלנים.
  • 10 לשים לב כי היחס של המים והפתיתים הוא לכל 1 כוס פתיתים כ- 1.5 כוסות מים בערך (במתכון זה כוס וחצי פתיתים וכ-3 כוסות מים).
  • 11 נערבב את הירקות, הפתיתים והמים ונביא לרתיחה.
  • 12 לאחר שהגיע לרתיחה נוריד לאש נמוכה ונבשל כ- 10-15 דקות (עד שכמעט ולא נשאר נוזלים והפתיתים מוכנים).
  • 13 מכבים את האש, מכסים את הסיר ונותנים לסיר לנוח כ-10 דקות.
  • 14 שיהיה בתאבון!

מתכון פשוט בריא וטעים!

עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)16153
חלבונים (גרם)4.15 1.38
פחמימות (גרם)289
מתוכן סוכרים (גרם)8.98 2.98
שומנים (גרם)4.6 1.53
מתוכם שומן רווי (גרם)0.43 0.14
נתרן (מ"ג)1,769587.79
סיבים תזונתיים (גרם)1.9 0.63
מים (גרם)227.4975.58
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)242.1880.46
ויטמין B (מ"ג)2.040.68
ויטמין B1 (מ"ג)0.060.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.130.04
ויטמין B3 (מ"ג)1.240.41
ויטמין B5 (מ"ג)0.50.17
ויטמין B6 (מ"ג)0.110.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)16.035.32
ויטמין B12 (מק"ג)0.010
ויטמין C (מ"ג)4.751.58
ויטמין D (מק"ג)0.110.04
ויטמין E (מ"ג)0.20.07
ויטמין K (מק"ג)3.951.31
סידן (מ"ג)26.828.91
ברזל (מ"ג)0.440.15
מגנזיום (מ"ג)12.194.05
זרחן (מ"ג)43.3714.41
אבץ (מ"ג)0.30.1
אשלגן (מ"ג)224.9374.73
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.080.03
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.070.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.030.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5% 12% 10.9% 72.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.14 (0.15 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.