דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 122 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת שחיתות עם שוקולד ופקאנים
עוגת שוקולד ופקאן מושלמת
  • 1 לחמם את התנור מראש לחום של 180 מעלות.
  • 2 במיקסר להקציף את החלבונים עד שנעשה קצף לבן. להוסיף את הסוכר, להמשיך להקציף עוד 4 דקות להוסיף את החלמונים ביצה אחר ביצה.
  • 3 להוסיף את השמן, הקקאו, הסודה לשתייה והקמח, ולהמשיך לערבל למשך כ- 2 דקות נוספות.
  • 4 לצקת את העיסה אל תבנית מנייר או תבנית עגולה 22 ס"מ.
  • 5 לאפות בתנור למשך כ- 20 דקות (לבדוק עם קיסם - צריך לצאת יבש).
  • 6 הכנת הקרם: להקציף את השמנת המתוקה.
  • 7 הרכבה: לאחר שהטורטית התקררה להניח אותה על צלחת באותה המידה ואז לשים בעוד צלחת יותר גדולה.
  • 8 לחתוך אותה לחצי, למרוח על השכבה הראשונה שוקולד נוטלה, לפזר את אגוזי הפקאן הקצוצים, לכסות בקרם השמנת המתוקה ולהדק טיפה כדי שהקרם יתייצב בפנים. עם הסכין ליישר את הקרם בצדדים.
  • 9 לסדר מעל העוגה את אגוזי הפקאן השלמים.
  • 10 בסיר קטן על אש גבוהה להמיס את הסוכר עד שמתחיל לבעבע, להסיר מהאש ולערבב עם כף מעץ עד שכל הסוכר נמס. להוסיף את השמנת מתוקה ובמהירות לערבב. כשסירופ הקרמל חם ורותח לשפוך על האגוזים ולכסות את העוגה (שיטפטף גם בצדדים - יישפך על הצלחת השנייה).
  • 11 להכניס למקרר לכמה שעות ולחמם את המים כדי להכין קפה.
  • 12 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית מנייר או תבנית עגולה 22 ס"מ.

זמן ההכנה כולל את זמן קירור העוגה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.2% 40.7% 7.2% 47.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.74 (0.8 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב