דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 128 גרם למנה\יחידה (8 מנות מכל רולדה (תלוי בגודל המנה))

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
רולדת שמרים במילוי פסטרמה ואנטיפסטי
רולדת פסטרמה וירקות מושלמת, צילום וסטיילינג: קרן ביטון כהן
  • 1 מכינים את מרכיבי המילוי: חותכים את הבטטה לקוביות ושולקים במים עד להתרככות. לאחר קירור מועכים קלות במזלג. את הגמבות קולים על הגז ומקלפים. חותכים בצל קטן לטבעות ומטגנים עד להזהבה.
  • 2 בקערה מעבדים יחד את כל מרכיבי הבצק ולשים היטב עד קבלת מרקם אחיד ולא דביק. במידת הצורך מוסיפים 1-2 כפות קמח נוספות.
  • 3 עוטפים את קערת הבצק במגבת ומניחים בצד להתפחה למשך כשעה.
  • 4 מקמחים משטח עבודה ומחלקים את הבצק לשניים. מרדדים כל כדור בצק ל"עלה" מלבני.
  • 5 מורחים על כל עלה בצק כף אחת חרדל ומעל כף אחת פסטו לפי הטעם (סה"כ 2 רולדות). מסדרים שכבת בצל מטוגן, מתחתיה שכבת בטטה ובחלק התחתון שכבת גמבות קלויות. ממליחים קלות לפי הטעם.
  • 6 מכסים את שטח הבצק בחתיכות פסטרמה חופפות ומגלגלים את הרולדה. חשוב לסגור את הרולדה באמצעות קיפול והידוק הקצוות.
  • 7 מורחים מעט ביצה טרופה ומפזרים מעט שומשום. ניתן להדק מעל צרור עלי שמיר כקישוט.
  • 8 אופים כחצי שעה בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד להזהבה.
  • 9 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לשלב ירקות נוספים ולגוון בסוגי הנקניקים.

שיטת ההכנה כוללת גם בישול וטיגון. זמן ההכנה כולל גם את זמן התפחת הבצק. המתכון באדיבות יחיעם בשיתוף אתי בטיטו.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.2% 11.9% 19.6% 66.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב