דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
רולדת פסטרמה וירקות מושלמת, צילום וסטיילינג: קרן ביטון כהן

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 128 גרם למנה\יחידה (8 מנות מכל רולדה (תלוי בגודל המנה))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מכינים את מרכיבי המילוי: חותכים את הבטטה לקוביות ושולקים במים עד להתרככות. לאחר קירור מועכים קלות במזלג. את הגמבות קולים על הגז ומקלפים. חותכים בצל קטן לטבעות ומטגנים עד להזהבה.
  • 2 בקערה מעבדים יחד את כל מרכיבי הבצק ולשים היטב עד קבלת מרקם אחיד ולא דביק. במידת הצורך מוסיפים 1-2 כפות קמח נוספות.
  • 3 עוטפים את קערת הבצק במגבת ומניחים בצד להתפחה למשך כשעה.
  • 4 מקמחים משטח עבודה ומחלקים את הבצק לשניים. מרדדים כל כדור בצק ל"עלה" מלבני.
  • 5 מורחים על כל עלה בצק כף אחת חרדל ומעל כף אחת פסטו לפי הטעם (סה"כ 2 רולדות). מסדרים שכבת בצל מטוגן, מתחתיה שכבת בטטה ובחלק התחתון שכבת גמבות קלויות. ממליחים קלות לפי הטעם.
  • 6 מכסים את שטח הבצק בחתיכות פסטרמה חופפות ומגלגלים את הרולדה. חשוב לסגור את הרולדה באמצעות קיפול והידוק הקצוות.
  • 7 מורחים מעט ביצה טרופה ומפזרים מעט שומשום. ניתן להדק מעל צרור עלי שמיר כקישוט.
  • 8 אופים כחצי שעה בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד להזהבה.
  • 9 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לשלב ירקות נוספים ולגוון בסוגי הנקניקים.

שיטת ההכנה כוללת גם בישול וטיגון. זמן ההכנה כולל גם את זמן התפחת הבצק. המתכון באדיבות יחיעם בשיתוף אתי בטיטו.

עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)185144
חלבונים (גרם)8.12 6.35
פחמימות (גרם)2721
מתוכן סוכרים (גרם)2.77 2.16
שומנים (גרם)4.93 3.86
מתוכם שומן רווי (גרם)0.59 0.46
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)30.81 24.08
נתרן (מ"ג)592.67463.25
סיבים תזונתיים (גרם)0.93 0.73
מים (גרם)59.2946.35
ויטמין A (מק"ג)197.82154.62
ויטמין B (מ"ג)0.730.57
ויטמין B1 (מ"ג)0.030.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.04
ויטמין B3 (מ"ג)0.320.25
ויטמין B5 (מ"ג)0.230.18
ויטמין B6 (מ"ג)0.090.07
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)15.0911.8
ויטמין B12 (מק"ג)0.040.03
ויטמין C (מ"ג)40.7231.83
ויטמין D (מק"ג)0.090.07
ויטמין E (מ"ג)0.420.33
ויטמין K (מק"ג)1.030.81
סידן (מ"ג)32.2925.24
ברזל (מ"ג)0.650.5
מגנזיום (מ"ג)9.447.38
זרחן (מ"ג)23.2618.18
אבץ (מ"ג)0.180.14
אשלגן (מ"ג)134.98105.5
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.110.09
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.10.08
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.20.15
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.190.15

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.2% 11.9% 19.6% 66.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.14 (0.14 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.