דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
רולדת פסטרמה וירקות מושלמת, צילום וסטיילינג: קרן ביטון כהן

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 128 גרם למנה\יחידה (8 מנות מכל רולדה (תלוי בגודל המנה))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מכינים את מרכיבי המילוי: חותכים את הבטטה לקוביות ושולקים במים עד להתרככות. לאחר קירור מועכים קלות במזלג. את הגמבות קולים על הגז ומקלפים. חותכים בצל קטן לטבעות ומטגנים עד להזהבה.
  • 2 בקערה מעבדים יחד את כל מרכיבי הבצק ולשים היטב עד קבלת מרקם אחיד ולא דביק. במידת הצורך מוסיפים 1-2 כפות קמח נוספות.
  • 3 עוטפים את קערת הבצק במגבת ומניחים בצד להתפחה למשך כשעה.
  • 4 מקמחים משטח עבודה ומחלקים את הבצק לשניים. מרדדים כל כדור בצק ל"עלה" מלבני.
  • 5 מורחים על כל עלה בצק כף אחת חרדל ומעל כף אחת פסטו לפי הטעם (סה"כ 2 רולדות). מסדרים שכבת בצל מטוגן, מתחתיה שכבת בטטה ובחלק התחתון שכבת גמבות קלויות. ממליחים קלות לפי הטעם.
  • 6 מכסים את שטח הבצק בחתיכות פסטרמה חופפות ומגלגלים את הרולדה. חשוב לסגור את הרולדה באמצעות קיפול והידוק הקצוות.
  • 7 מורחים מעט ביצה טרופה ומפזרים מעט שומשום. ניתן להדק מעל צרור עלי שמיר כקישוט.
  • 8 אופים כחצי שעה בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד להזהבה.
  • 9 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לשלב ירקות נוספים ולגוון בסוגי הנקניקים.

שיטת ההכנה כוללת גם בישול וטיגון. זמן ההכנה כולל גם את זמן התפחת הבצק. המתכון באדיבות יחיעם בשיתוף אתי בטיטו.

- פרסומת -

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)185 קלוריות144 קלוריות
חלבונים8.1 גרם6.4 גרם
פחמימות27 גרם21 גרם
מתוכן סוכרים2.8 גרם2.2 גרם
שומנים4.9 גרם3.9 גרם
מתוכם שומן רווי585.6 מ"ג457.7 מ"ג
מתוכם שומן טראנס1.6 מ"ג1.3 מ"ג
כולסטרול30.8 מ"ג24.1 מ"ג
נתרן592.7 מ"ג463.2 מ"ג
סיבים תזונתיים931.6 מ"ג728.1 מ"ג
מים59.3 גרם46.3 גרם
ויטמין A197.8 מק"ג154.6 מק"ג
ויטמין B (סה"כ)726.3 מק"ג567.7 מק"ג
ויטמין B126.2 מק"ג20.5 מק"ג
ויטמין B249.9 מק"ג39 מק"ג
ויטמין B3316.4 מק"ג247.3 מק"ג
ויטמין B5225.1 מק"ג175.9 מק"ג
ויטמין B693.6 מק"ג73.1 מק"ג
חומצה פולית - ויטמין B915.1 מק"ג11.8 מק"ג
ויטמין B120 מק"ג0 מק"ג
ויטמין C40.7 מ"ג31.8 מ"ג
ויטמין D0.1 מק"ג0.1 מק"ג
ויטמין E420.1 מק"ג328.3 מק"ג
ויטמין K1 מק"ג0.8 מק"ג
סידן32.3 מ"ג25.2 מ"ג
ברזל645.4 מק"ג504.5 מק"ג
מגנזיום9.4 מ"ג7.4 מ"ג
זרחן23.3 מ"ג18.2 מ"ג
אבץ176.2 מק"ג137.8 מק"ג
אשלגן135 מ"ג105.5 מ"ג
חומצות שומן רב בלתי רוויות113 מ"ג88.3 מ"ג
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 34 מ"ג3.1 מ"ג
חומצה לינולאית-אומגה 696 מ"ג75 מ"ג
חומצות שומן חד בלתי רוויות198.1 מ"ג154.9 מ"ג
חומצת שומן אולאית-אומגה 9186.9 מ"ג146.1 מ"ג

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.2% 11.9% 19.6% 66.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
אורז אדום

אורז אדום

אורז בסמטי עם ירקות

אורז בסמטי עם ירקות

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! רוצים לנסות?

רצועות אסאדו ברוטב מרוקאי

רצועות אסאדו ברוטב מרוקאי

אורז עם גזר וצימוקים

אורז עם גזר וצימוקים

קיפודי אורז ובשר

קיפודי אורז ובשר

תפוזים: זנים, יתרונות, חסרונות והקשר לויטמין C

תפוזים: זנים, יתרונות, חסרונות והקשר לויטמין C

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה
תוכן שיווקי

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה

169 ₪