דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 131 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת גבינה עם דובדבנים מתוקים
עוגת גבינה מושלמת
  • הכנת הבצק:
  • 1 מעבדים את כל מצרכי הבצק עד לקבלת בצק אחיד, ולאחר מכן משטחים אותו על תחתית תבנית 24-25 עם עיגול נייר אפייה (מאפשר את הוצאת העוגה מהתבנית בקלות).
  • 2 אופים את הבצק בתנור בחום של 170 מעלות למשך כ- 15 דקות, ומקררים מחוץ לתנור.
  • הכנת תערובת הגבינה:
  • 1 שמים את הגבינה הלבנה במסננת על מנת שתגיר נוזלים (לכמות שעות).
  • 2 מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים עם 3/4 כוס סוכר.
  • 3 מניחים את הגבינה המסוננת בקערה ומערבבים עם גבינת השמנת. לאחר מכן, משלבים את החלמונים, גרידת הלימון וסוכר הוניל.
  • 4 מערבבים ביחד את 1/4 כוס הסוכר שנותרה ביחד עם הקמח והקורנפלור, ומשלבים בתערובת הגבינה. מאחדים גם את החלבונים המוקצפים עם כל התערובת.
  • 5 מניחים את תערובת הגבינה על התחתית האפויה, שמים תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור ואופים בתנור בחום של 180 מעלות למשך כ- 10 דקות, מורידים ל- 160 מעלות, אופים שוב כ- 10 דקות, שוב מורידים ל- 150 מעלות ואופים כשעה ורבע. משאירים בתנור סגור כשעה נוספת לפחות.
  • 6 לאחר הקירור בתוך התנור מכניסים את העוגה למקרר ובינתיים מכינים את הציפוי.
  • הכנת הציפוי:
  • 1 בסיר מחממים את הדובדבנים והסוכר לכ- 2-3 דקות.
  • 2 מערבבים את מיץ הלימון ביחד עם המים והקורנפלור, מוסיפים לסיר ומבשלים למשך כ- 5 דקות עד להסמכה.
  • 3 מסירים מהאש ומשלבים את הליקר בתערובת.
  • 4 מצפים את העוגה הקרה ברוטב הדובדבנים ושומרים בקירור.
  • 5 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית 24-25.

הערך התזונתי לא כולל את ליקר הדובדבנים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.5% 25.3% 16.6% 57.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב